Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mağarada Serinliyorlar

Hava sıcaklığının 45 derece olduğu Gaziantep'te,sıcaklığın 15 derece olduğu Kaleoğlu Mağarası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor

Mağarada Serinliyorlar

Yaşam   A+a-

Hava sıcaklığının 45 derece olduğu Gaziantep'te, sıcaklığın 15 derece olduğu Kaleoğlu Mağarası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Gaziantep'te hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükseldiği bugünlerde insanlar ya klimayla ya da bulduğu gölgelik alanda serinlemeye çalışıyor. Kaleoğlu Mağarası ise son günlerde herkesin uğrak yeri haline döndü. Sebebi ise sıcaklığın burada 15 dereceye kadar düşmesi. İnsanlar dışarıdaki sıcaktan bunalınca Kaleoğlu Mağarası'nda zaman geçirerek serinliyorlar.
"DIŞARISI SICAKLIKTAN KAVRULURKEN MAĞARANIN İÇİ 15 DERECE"
Kaleoğlu Mağarası'nın işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, "Kaleoğlu Mağarası dünya harikası bir yer. İnsanların gelip burayı görmelerini istiyorum. Dışarısı sıcaktan kavrulurken içeride sıcaklık 15 derece. İnsanlar geliyorlar, burada serinlemenin tadını çıkarıyorlar. Hemen hemen Gaziantep'teki bütün vatandaşlar buraya gelip memnun ayrılıyorlar" dedi.
Mağarayı gezmeye gelen turistler ise "Bu yazın en sıcak günlerinden bir tanesi, çünkü Mersin'den Gaziantep'e kadar sıcaklıklar 60 dereceye kadar çıkacak dediler ama bu mağaranın içi çok serin, herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim. Dışarıda 45 derece sıcaklık varken, mağaranın içindeki sıcaklık 20 derece ancak vardır. Güzel bir ortam, doğal bir ortam bu mağara el değmemiş gibi muhteşem bir güzellik" şeklinde konuştular.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar