Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehitkamil Yaz Spor Kurslarında Satranç Heyecanı

Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi'nde eğitim gören minik öğrencileri Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ziyaret etti

Şehitkamil Yaz Spor Kurslarında Satranç Heyecanı

Eğitim   A+a-

Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi'nde eğitim gören minik öğrencileri Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, minik öğrencilerle satranç oynadı.
Rutin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kapılarını il genelindeki ana sınıfı ve ilkokullarda eğitim gören minik öğrencilere de açan Satranç Eğitim Merkezi, yaz döneminde satrançseverleri ağırlamaya devam ediyor. Minik satrançseverleri çat kapı ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, minik kursiyerlerle birlikte satranç oynadı. Satrançseverlerle yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, "Satranç Eğitim Merkezimizdeyiz, bizim buradaki amacımız alt yaş grubundaki öğrencilere özellikle satrancı sevdirmek. Onların temel eğitimlerini vererek, temel eğitim verdikten sonra oyun alışkanlıklarını geliştiriyoruz. Belirli dönemlerde bunları yaptıktan sonra kendileri belirli bir noktaya gelmişlerse kulüp noktalarında çalışıyorlar. Bizim amacımız satrançta temel eğitimi vermektir. Ana sınıfından çocukları getirip teorik bilgiyi veriyoruz. El alışkanlıklarını kazanmalarını sağlıyoruz. El alışkanlıklarını belirli bir seviyeye getirdikten sonra eğer veliler isterlerse daha sonra çocuklarını bu kursumuza gönderiyorlar. Alınan eğitim kapsamında 2500 öğrencimiz temel satranç eğitimden geçti. Bizim amacımız çocukların düşünen bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Hocalar nezdinde vermiş olduğumuz bu eğitimlere çocuklarını bizlere güvenerek gönderen velilerimize de teşekkür ediyorum. Velilerimiz çocuklarının başlarında bekleyerek çocuklarına verdikleri ilgiyi burada görüyoruz. Satrançta ailelerin ilgisi çok önemlidir. Onların ilgisi bizleri rahatlatıyor. Ne kadar çok kişiye eğitim verirsek o kadar başarılı olmuş oluruz. Çocuklarımızın eğitim yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmalarının yanı sıra yaz okulu kurslarımızla devam ediyoruz" diye konuştu.
Çocuklarıyla birlikte satranç merkezine, gelen veliler ise, "Çocuklarımızı Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu satranç merkezine getiriyoruz. Çocuklarımız burada satrancı en iyi şekilde öğreniyor. Rahatlıkla satranç oynama ortamı buluyorlar, turnuvalara hazırlanıyorlar. Yıl içerisinde düzenlenen turnuvalara katılıyorlar. Çocuklarımızın gelişimi açısından satranç sporunun çok önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz. Çünkü çocuklarımız burada satranç oynayarak, kendilerini geliştiriyorlar. Çocuklarımız satranç sayesinde zihnini çalıştırarak, üstün zeka sahibi oluyorlar. Çocuklarımız ile birlikte öğleden sonraki seansta ise bizlerde yetişkinler olarak satrancı öğreniyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Gerçekten bu merkezde çok güzel eğitimler veriliyor. Bunun içinde Başkanımızdan ve buradaki eğitici hocalarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştular.
Daha sonra Başkan Fadıloğlu, minik satrançseverler ve velilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar