Skip Navigation Links

Öğrenciler Tatillerini Bu Kamplarda Değerlendiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yaz mevsiminde çeşitli etkinlik ve kurslar düzenliyor

Öğrenciler Tatillerini Bu Kamplarda Değerlendiriyor

Yaşam   A+a-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yaz mevsiminde çeşitli etkinlik ve kurslar düzenliyor. Özellikle tatil dönemine giren öğrencilerin tatil sürecinde boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri ve sağlıklı bir şekilde gelişimleri için yaz kampları önemli bir fırsat oluşturuyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde 9-16 yaş grubunda çocuk ve gençlere yönelik olarak düzenlenen kamplar, "Erikçe Macera Parkı" içinde ücretsiz olarak düzenleniyor.
Uzmanlar, çevre ile uyumlu, kendine güvenen, düşünce ile uygulamayı aynı anda yapabilen, strateji kurabilen, kendini frenleyebilen, mutlu, toplumsal barışa katkı sağlayan çocuk ve gençlerin yetişmesinde bu tür etkinliklerin son derece önemli bir eğitim aracı olduğunu ifade ediyor. Yaz kamplarındaki eğitimlerde katılımcılar, takım ruhu ile paylaşımı öğrenip yeteneklerini geliştiriyorlar.
Toplumsal değerlerin temel alındığı kişisel gelişim içerikli eğitsel oyunlar, outdoor eğitimler, yüksek aktiviteler, halk oyunları, su sporları başta olmak üzere okçuluk, bocce, dart gibi değişik spor branşları ve şehir tanıtım gezileri ile renklendirilen keyifli bir aktivitenin parçası olurken, kişisel gelişimlerine sağlanan katkı ile yeni eğitim öğretim dönemine sağlıklı, zinde, sağlam bir zihin ve vücut performansı ile başlayabiliyorlar.
Yaz kamplarının yaş gruplarına göre değiştiğini belirten yetkililer, çocukların ve gençlerin zihinsel, bedensel, sosyal ve ruhsal gelişmelerine katkıda bulunurken, yapıcı yeteneklerinin geliştirilmesi için kampların önemine dikkat çekiyorlar. Gençlerin ülke kalkınmasının temeli olan bilgi ve becerilerle donatmayı hedef alan, demokratik kişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan, gençliği ve onun dinamizmini bünyesinde toplayan bir eğitim ortamının hedeflendiği kamplar, bu özellikleri ile uygulamalı bilgi ve beceri kazandıran, eğitim faaliyeti olarak görülüyor.
Müracaatların Büyükşehir Belediyesinin resmi sitesinden yapılabildiği yaz kampları, okulların açılacağı haftaya kadar devam edecek, okullar açıldıktan sonra da eğitim ve öğretimi destekleyecek unsurları içerecek şekilde hizmet vermeye devam edecek.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet