Skip Navigation Links

Eğitimde El Ele

Şehitkamil Belediyesi,Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak bir eğitim protokolü imzalanarak,okula yeni başlayan öğrenciler

Eğitimde El Ele

Eğitim   A+a-

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak bir eğitim protokolü imzalanarak, okula yeni başlayan öğrencilere nitelikli birey olma yolunda önemli bir adım atıldı.
Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim tarafından, 'Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması, Okulların Bakım, Onarım ve Malzeme Temini' konularını içeren işbirliği protokolü imzalandı. Gaziantep Valiliği binasında gerçekleştirilen imza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi ile beraber, Şehitkamil ilçesinde okul öncesi eğitimde yeni bir nefes almak için bir araya geldiklerini belirtti.
Heyecan dolu bir protokole imza atacaklarını vurgulayan Vali Yerlikaya, "Şehitkamil Belediyemizin ilçesinde bulunan 35 sosyal tesiste 35 tane (eğer tam gün eğitim verirsek 35, eğer ikili eğitim verirsek 70) şubeyi okul öncesi eğitime kazandırmış oluyoruz. Böylelikle eğitim ilk noktasından Şehitkamil'de okul öncesinin çağ nüfusunun tamamına yakının okullarımıza kazandırmayla ilgili bir protokole imza atmış bulunuyoruz" dedi.
Vali Yerlikaya, Şehitkamil ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, meslek lisesi, bunların bakım, onarımla ilgili ihtiyaçları olanlara Şehitkamil Belediyesi'nin katkı sağlayacağını söyledi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise bir belediye olarak yalnızca belediyecilik hizmetleri değil, eğitime de özellikle ağırlık vermeye gayret gösterdiklerini altını çizdi. Sosyal tesislerde de okul öncesi eğitim verdiklerini hatırlatan Fadıloğlu, "Ancak bunun Milli Eğitim üzerinden yapılmasını daha önemli olduğunu Milli Eğitim müdürümüzle görüşünce Sayın Valimize ilettik. Sağ olsun onlarda bu konu da bize destek verdiler" diye konuştu.
"Fiziki mekanlar bizim tarafımızda ama eğitim-öğretimin tamamı Milli Eğitim müfredatına uygun" diyen Fadıloğlu, "Çocuklarımızın bu eğitimi almasını gerektirdiğinden dolayı Milli Eğitim tarafından yapılacak" ifadesini kullandı.
Fadıloğlu sözlerini şöyle tamamladı:
"İnşallah bu şekildeki işbirliği çerçevesindeki bizim Gaziantep'teki okul öncesi eğitimdeki sayımızın daha yukarıya çıkartmak adına atılmış bir adımdır. Bundan sonraki süreçte bunun sayısını daha da arttırarak daha fazla çocuğumuzun okul öncesi eğitimle tanıştırarak en azından ilkokula başladığında daha nitelikli bir birey olarak okula başlamasını sağlayacağız."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet