Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kanser Taraması Hayat Kurtardı

Kanser taramasının önemi,Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kez daha anlaşıldı

Kanser Taraması Hayat Kurtardı

Sağlık   A+a-

Kanser taramasının önemi, Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kez daha anlaşıldı. Tarsus'ta Emekliler Derneği Aile Sağlığı Merkezinde sağlık görevlilerinin kanser taraması yaptığı 49 yaşındaki Cahit İnan'ın bağırsağında kanserli doku belirlendi. Medical Park Tarsus Hastanesi'nde ameliyat edilen İnan, erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.
KOLONOSKOPİ YAPILDI
Tarsus'ta yaşayan Cahit İnan, Emekliler Derneği Aile Sağlığı Merkezinde kanser taramasına alındı. Gaita gizli kan tetkikinin pozitif çıkması üzerine ileri tetikler için kapsamlı bir sağlık merkezine gitmesi önerilen İnan, Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi bölümüne başvurdu. İlk değerlendirmeden sonra hastanenin Gastroenteroloji polikliniğine yönlendirilen hastaya burada kolonoskopi ve diğer tetkikler yapıldı. Tetkikler sonucu, bağırsakta kanserli doku belirlendi ve ameliyat önerildi.
GEÇ GELSEYDİ ŞANSI AZDI
Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan tarafından yapılan ameliyatla Cahit İnan sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, "Çok basit gibi görünen, gaitada gizli kan taraması ile hastada kanser yakalandı. Hastamız erken müdahale edilerek sağlığına kavuşturuldu. Hasta daha geç evrede gelmiş olsaydı bu kadar şanlı olmazdık. Basit bir tetkik kanserin erken evrede yakalanmasını sağladı" dedi.
Öte yandan aile sağlığı merkezi doktoru ve hemşiresi, Cahit İnan'ı bütün tedavi sürecinde yakından takip etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar