Skip Navigation Links

Bakımlı Ağız Ve Dişler Hastalıklara Kalkan

Özel Medline Hastanesi Diş Hekimi Ebru Sahillioğlu Akçalı,bakımlı bir ağız ve dişlerin;mide ve bağırsak sorunlarından beyin iltihabına kadar birçok ha

Bakımlı Ağız Ve Dişler Hastalıklara Kalkan

Sağlık   A+a-

Özel Medline Hastanesi Diş Hekimi Ebru Sahillioğlu Akçalı, bakımlı bir ağız ve dişlerin; mide ve bağırsak sorunlarından beyin iltihabına kadar birçok hastalığa karşı koruyucu bir unsur olduğunu belirtti. Akçalı, 6 ayda bir düzenli diş kontrolü yaptırmanın birçok sağlık sorununu önlemede büyük etkisi olduğunu söyledi.
Akçalı, diş kontrol ve tedavileri sırasında enfeksiyon kontrolüne dikkat çekerek, "Birçok hastalığa yol açabilecek ya da bazı özellikli hastalarda sorunlar doğurabilecek enfeksiyona karşı gerekli önlemleri almak, diş hekimleri tarafından teşhis ve tedavi amaçlı müdahaleden bile öncelikli gelen bir unsur olarak kabul edilir" dedi.
Diş Hekimi Ebru Sahillioğlu Akçalı, diş ve ağız sağlığıyla ilgili tüm sorunların uzman hekimler ve gelişmiş tıbbi donanımla çözüme kavuşturulduğu Özel Medline Adana Hastanesi Diş Kliniğinde enfeksiyon kontrolünün birinci sırada geldiğini belirtti.
Akçalı,"Hastalarımızın tedavisi sırasında her malzeme tam steril olarak kullanılır. Hastanemizde bulunan enfeksiyon kontrol komitesi tarafından her gelişme yakından takip edilmektedir. Bu nedenle, özellikle kalp hastaları, şeker hastaları, yeni operasyon geçirmiş hastaların ve gebeliği devam eden hastaların ilk tercihiyiz" dedi.
AĞIZ İÇİNDE A'DAN Z'YE HİZMET
Özel Medline Adana Hastanesi Diş Kliniği'nde verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Diş hekimi Ebru Sahillioğlu Akçalı,"Tanı konması ve tedavi planlaması, RVG cihazı ile çok düşük doz radyasyon alımı ile diş, kompozit, porselen dolgular, kanal tedavisi, döner alet sistemleri kullanılarak pedodonti (Çocuk ağız sağlığı ve diş sağlığı), flor ve fissur örtücü uygulamaları merkezimizde başarıyla sürdürülmektedir. Ayrıca süt dişlerine dolgu ve kanal tedavisi, cerrahi 20 yaş diş çekimleri, gömülü ve kök çekimleri, implant uygulamaları, diş taşı temizliği, lekelerin air flow ile diş minesine zarar vermeden temizliği gibi birçok hizmet Adana Medline Hastanesi güvencesiyle yapılmaktadır" diye konuştu.
Ebru Sahillioğlu Akçalı, hastanede zihinsel sorunları olanlar, koopere olamayan çocuklar ve kusma refleksi çok fazla olan yetişkinlerde de, genel anestezi ve sedasyon uygulamalarının ameliyathane ortamında yapıldığını ifade etti. Akçalı, "Bu şekilde diş hekimi korkusu olan hastalarda ve çocuklarda travmatik olmadan tüm operasyonlar uygulanabilmektedir" dedi.
Akçalı, Medline'de, protez, porselen kron ve köprüler, hareketli tam ve yarım protezlerin yanı sıra estetik diş hekimliği, gülüş tasarımı, lamine porselenler, dişeti seviyesinin düzenlenmesi ve lazerle diş beyazlatma gibi birçok operasyonun kolaylıkla yapıldığını belirtti. Ayrıca Akçalı, Tüm bunların içinde en dikkat ettikleri konunun ağız hijyeni eğitimi olduğunu ve bu bilinci oluşturabilmek için özellikle çocuk hastalarda uygulamalı olarak ve eğlenceli görseller eşliğinde eğitim verildiğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet