Skip Navigation Links

Suriye'den Beklenen Göç Başladı

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel

Gündem   A+a-

 
 
Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye giren ve daha sonra ilçe merkezindeki spor salonuna getirilen ve kayıt altına alınan Suriye vatandaşlarının sayısının 234 olduğu bildirildi.
Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün akşam saatlerinde ilçe merkezine yakın Harabjoz ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki olaylar ve baskılardan kurtulmak istedikleri gerekçesiyle Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak 2-3 metre kadar Türkiye sınırını geçen Suriye vatandaşlarının, ilçe merkezindeki Fehmi Dinçer Spor Salonu'na yerleştirildiğini söyledi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in talimatı ile Suriyeli vatandaşların spor salonuna getirildiğini belirten Polat, ''Büyük ihtimal, sayın Valimiz Lekesiz'in İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucu bu şekilde neticelendi'' dedi.
Bu arada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu spor salonunda 234 kişinin kayıt altına alındığı bildirildi.
Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı da spor salonuna gelerek bilgi aldı.
Dağıstanlı, ''Türkiye, ne kadar büyük ve misafirperver bir ülke olduğunu bu şekilde gösterdi. Suriyeli vatandaşları ağırlıyoruz. Onlar için gerekeni yapacağız'' diye konuştu.
Spor salonunda su, meyve suyu, su ve bisküvi dağıtılan Suriyeli vatandaşlara daha sonra sıcak yemek de verileceği belirtildi.
Suriye vatandaşları, akşam saatlerinde, sınırdaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye geçmiş, daha sonra bölgede görev yapan askerler tarafından durdurulmuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet