Skip Navigation Links

Gaziantepli Hanımlar Şehitkamil'le Kazanıyor

Şehitkamil Belediyesi,ev kadınlarına yönelik açtığı el beceri kurslarıyla bayanlara eğitim anlamında destek oluyor.

Gaziantepli Hanımlar Şehitkamil'le Kazanıyor

Yaşam   A+a-

Şehitkamil Belediyesi'nin hanımlara yönelik hayata geçirdiği el beceri kurslarıyla ev hanımları, hem el işi işlemeler öğreniyor hem de yaptıkları işlemeleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.
Hayata geçirdiği sosyal tesislerle ailelere umut ışığı olan Şehitkamil Belediyesi, ev kadınlarına yönelik açtığı el beceri kurslarıyla bayanlara eğitim anlamında destek oluyor. Karşıyaka Sosyal Tesisi Aile Merkezi El Beceri Kursuna gelen bayanlar, el beceri kurslarında eğitim görerek, dikiş nakış öğreniyor. Burada çeyizlik işlemeler, nişan seti, seccade takımı, yatak takımı, bebek pike takımı gibi işlemeler yaparken, diğer taraftan da yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Böyle bir sosyal tesisin mahallelerine kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Karşıyaka Sosyal Tesisi el beceri kursu kursiyerleri, "Yaklaşık 5 aydır Karşıyaka Sosyal Tesisine gelerek, burada hocalarımız nezaretinde el becerimizi geliştiriyoruz. Bunun yanı sıra yeni yeni insanlarla tanışma fırsatı buluyoruz. Burada isteyen arkadaşlarımız kendileri için işlemeler yaparken, bazı arkadaşlarımız ise yapmış oldukları bu işlemeleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunabiliyor. Burada yatak takımı, mutfak takımı, komodin takımı, bebek pikeleri, seccade takımı, nişan setleri ve çeyizlik işlemeler yapıyoruz. Yaptığımız ürünleri de satarak, para kazanmaya çalışıyoruz. Yaptığımız ürünleri 20 TL'den başlayıp, 400 TL arasında fiyata satabiliyoruz. Şuana kadar yapmış olduğumuz işlemelere birçok kez alıcı çıktı ve bunları sattık. Şehitkamil Belediyemiz sayesinde aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Hocalarımız bizlere el becerimizi geliştirmek adına her türlü desteği sunmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra burada bulunmaktan dolayı da çok mutluyuz. Çünkü evde boş boş oturacağımıza buraya gelerek, hem burada yeni arkadaşlar ediniyoruz, hem de hoş ve güzel vakit geçirme fırsatı buluyoruz. Ayrıca çocuklarımız burada anaokuluna gelerek, okul öncesi eğitime hazırlanıyor. Böyle bir sosyal tesisin mahallemize kazandırıldığı için çok mutluyuz. Bizlere bu fırsatı sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz."
"SOSYAL VE KÜLTÜREL ANLAMDA KURSİYERLERİMİZE DESTEK VERİYORUZ"
Karşıyaka Sosyal Tesisi El Beceri Kursu Öğretmeni Tülay Arslan, "Kursumuzda yaklaşık 24 kursiyerimiz bulunmakta. 2 grup halinde dönüşümlü olarak sabah ve öğlenden sonra olmak üzere kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimize burada eğitim vermenin yanı sıra evde olan problemlerini de dinleyerek, psikolojik men rahatlamalarını sağlıyoruz. Kursiyerlerimiz burada zaman geçirirken, çocukları da ana sınıfında eğitim alıyorlar. Sosyal ve kültürel anlamda kursiyerlerimize destek veriyoruz. Kursiyerlerimize burada el işlemeleriyle ilgili birçok teknikler öğrettik. Onlar da almış oldukları bu eğitimlerle, yaptıkları işlemeleri hem kendilerine malzeme olarak değerlendirdiler hem de bu işlemeleri satarak ev ekonomisine katkıda bulundular. Ben kursiyerlerimi tek tek kutluyorum. Buraya gelip eğitim aldıkları içinde hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet