Skip Navigation Links

Daire Başkanları Silifke'de Basınla Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Silifke'de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri Örenköy'de bir araya geldi

Daire Başkanları Silifke'de Basınla Bir Araya Geldi

Gündem   A+a-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Silifke'de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri Örenköy'de bir araya geldi.
Hem Silifke'de çalışan basın mensuplarıyla tanışmak ve sorunların dinlenilmesi hemde yapılan çalışmaların tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hamit Küçükbatır, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Aracı, Muhtar İşleri Daire Başkanlığı Silifke Koordinasyon Şube Müdürü Atilla Erden, MESKİ Silifke-Erdemli Şube Müdürü İsmail Keser, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Sedat Yeğiner ve Yahya Yılmaz ile Silifke'deki yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Silifke'de görev yapan basın mensuplarıyla tanışan Mersin Büyükşehir Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hamit Küçükbatır, her zaman basınla iç içe olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.
Kendisinin de basının birçok kademesinde görev yaptığını ifade eden Küçükbatır, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaların tanıtılmasında basına büyük önem veriyoruz. Bugün burada da Silifkemizin yerel ve ulusal basın mensupları olan sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Her zaman sizlerle istişare içinde olacağız, sorunlarınızı ve isteklerinizi de dinleyeceğiz. Buraya geldiğiniz ve çalışmalarımızın tanıtılmasında bizlere destek verdiğiniz için Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
ARICI, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Aracı, şunları söyledi:
"Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'ın önemle takip ettiği Silifke'deki yatırımlarından biri olan Tekiralanından Mara'ya doğru 9 km. birinci kat asfalt çalışmasının sizlere hayırlı olsun demek ve çalışma alanında incelemede bulunmak amacıyla bir araya geldik. Bugüne kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak asfalt çalışmamızda özellikle Silifke noktamızda Atayurt Bakanlıklar caddesi, Nuru-Şarlak ve Pelitpınarı-Nuru olmak üzere 8 km. birinci kat asfaltımız var. Ve üstüne basa basa vurgulamak istediğim bir şey var, Özel idare döneminde il genel meclis üyeliği yapan meclis üyemiz olmak üzere, belediye başkanlığı yapan meclis üyemiz olmak üzere bir şeye müşerrefiz. Özellikle Nuru-Şarlak arasında 6 yılda toplam döktüğümüz asfalt 5,5 km. idi. İlçe başkanımızda gittiğinde halkın da bir sitemiyle karşılaşıyordu. Bunu niçin anlatıyorum, bugün Büyükşehir Belediyesi Sayın Başkanımızın verdiği talimatla 4,5 km. birinci kat sıcak asfaltımız anında döküldü. İşte Büyükşehirin büyük farklılığı ortada. Yine Silifkemizde asfalt sati kaplamada bugüne kadar Gündüzler, Sabah, Değirmendere 13 km., Uzuncaburç-Uğra-Tekiralanı 10 km., Taşucu Seka yolu 3 km., Kargıcak, İmambekirli, Senir, Nuru, Pelitpınarı, Gökbelen 21 km olmak üzere bugün Silifkemizde 55 km. ikinci kat asfalt sati kaplama yapıldı. Bugün burada birinci katımız 8 km.ye 9 km. eklediğimiz zaman toplam 17 km. asfalt çalışmamız var.
Silifke'de Taşucu mahallesi 19 Mayıs caddesi 1 km. ve merkez Saray mahallesinde 1,5 km. sıcak asfalt çalışması yapmaktayız. Bunun yanında Silifke'nin kırsalında hizmet vermekle beraber ilçe merkezinde Atatürk ve Celal Bayar caddelerinde hem kaldırım hemde sıcak asfalt çalışmamız devam etmektedir. Şehir stadyumunun orada bir daralma vardı, genişletme çalışmamız aralıksız orada da devam ediyor. Bunlar Fen İşleri Dairesi Başkanlığı çalışmalarımız.
Silifke'de Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı adı altında mezarlıkların temizliği, büyükşehir sorumluluk alanındaki park bahçelerin temizliği yapılıyor. Bugün temizlenmedik mezarlık kalmadı. Varsa bile oda eski mezarlıktır. Şimdi çok mutluyuz ki artık muhtarlarımız ve vatandaşlarımız diyorki hiç kullanılmayan eski mezarlıkları bile bizden temizlenmesini istiyorlar. Bunun bir tane örneğini verebilirim Kıca muhtarımız. Onu da yapacağız Allahın izniyle, ama önce mevcut kullandığımız.
Bunların yanında çevre koruma olarak 7 tane aracımızla Silifke'de gece gündüz ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Yeterlimiyiz yetersiziz, basın mensupları olarak sizlere de şikayetler geliyordur. Nedeni Silifke'de havzaların olması, kuş cenneti Göksu deltasının olması, bataklıkların çok olması. Ama gelecek yıl dersimize daha çok çalışacağız. Halimiz var çalışmalarımız devam ediyor. Ulaşım Dairesi olarak otogarımız ve diğer çalışmalarımız devam ediyor. Veterinerlik, mezbahane ve mobil mezbahane çalışmalarımız devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Yakın zamanda yeni bir itfaiye aracımız da gelecek. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı hasta nakli için hasta nakil ambulansımız Silifkemize hizmet veriyor. Destek hizmetlerinde güvenlik hizmetlerinde çalışmalarımız devam ediyor. Zabıta dairesi olarak Büyükşehir Belediyemizin Zabıta amirliği var, Silifke'de üç zabıtamız var, inşallah önümüzdeki günlerde bunların sayısı arttırılacak. Sosyal hizmetler olarak gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Taziye ekibimizle de Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz adına cenaze evlerine gidip halkımızın acısını paylayış üstümüze düşen manevi görevlerimizi de yerine getiriyoruz."
Yapılan karşılıklı fikir alışverişinin ardından toplantı mahallede yapılan asfalt çalışmasının yerinde incelenmesiyle sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet