Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Bir Engelli Olarak İşsizlik Gibi Bir Korkum Yok'

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde engeller elbirliğiyle aşılıyor.

'Bir Engelli Olarak İşsizlik Gibi Bir Korkum Yok'

Yaşam   A+a-

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde engeller elbirliğiyle aşılıyor. Dernekte eğitim gören kursiyerler, aldıkları eğitimler sayesinde rahatlıkla iş bulabildiklerini söyleyerek, işsizlik gibi bir korkularının olmadıklarını söylediler. Ayrıca Başkan Kalender ve kursiyerler, Şehitkamil Belediyesi'nin desteklerinden dolayı Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkürlerini ilettiler.
"İSTEDİĞİM HER YERDE İŞ BULABİLİYORUM"
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve her türlü vatandaşın ihtiyacını anında çözüme kavuşturan Şehitkamil Belediyesi, engelli vatandaşlara da yaptığı hizmetlerle gönüllerde taht kurmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde engelli vatandaşlar, sosyal hayata müdahil olarak yaşam umutlarını canlı tutuyorlar. Engellilerin, atölye olarak kullandığı bina umutların yeşermesine ve hayallerin kurulmasına sebep oluyor. Kurslar sayesinde hayata daha sağlam tutunduklarını belirten kursiyerler; "Burada çok memnunuz, faaliyet ve arkadaş ortamımız çok güzel. Burada baklava çantası dikmeyi öğreniyoruz. İlk başladığımızda hiçbir şey bilmiyorduk. 5 aydır bu kursa geliyoruz, buraya geldikten sonra dikiş makinasını kullanmayı öğrendim. Şimdi istediğim yere gitsem iş bulabilirim. Çünkü burada çok iyi iş yapmayı öğrettiler. Hocalarımız çok iyi bilgiler veriyorlar. Bir engelli olarak iş bulma korkum yok. Daha önceleri iş güvenliğimiz yoktu, ancak şimdi her yerde çalışabilecek konuma geldi. Kursumuzu tamamladıktan sonra atölyeye geçip burada para kazanabileceğiz. Bizlere destek ve emek veren herkese teşekkür ederiz. Ayrıca Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nun bizlere böyle engelsiz bir binada çalışma imkanı sunduğu için teşekkür ederiz" şeklinde konuştular. Engellerin ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapıyoruz diyen kurs hocası Ayşe Sevir; "Şehitkamil Halk Eğitim merkezinden geliyorum buradaki kursumuz beş ay boyunca devam edecek. Burada kumaşa göre dikiş ve ütü yapılmasını öğretiyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları için çok faydalı olduğunu düşünüyorum ve görüyorum. Burada engelli kardeşlerimize dikiş yapmalarını ve makine kullanmasını öğretiyoruz. Kursiyerlerimiz iş bulacak konuma geldiler. Ayrıca, engelli kursiyerlerimize engel durumlarına göre çalışmalar yaptırıyoruz" diye konuştu.
"ENGELSİZ BİNAMIZLA ENGELLERİ AŞIYORUZ"
Gaziantep'te engellerin elbirliğiyle aşıldığını ve engellilere yeni istihdam yaratıklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise "Yaklaşık 5 yıldır engelli istihdam merkezi üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gaziantep'in istihdam kenti olması sebebiyle derneğimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi ve İŞKUR ile ortaklaşa çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor. Bundan önceki dernek binamız çok küçüktü, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu mutabakata vararak bu binanın bizlere verilmesini kararlaştırdık. Engelli kardeşlerimizin sıfır engelli, düzenli bir binaya ihtiyaçları vardı. 3 yıldır bu yeni binamıza taşındık. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız burada mutlular. Engelsiz atölyelerde firmalara üretim yapıyoruz. Bugün burada görmüş olduğunuz kursumuzla atölyemize yeni arkadaşlar kazandırmış olacağız. Atölyelerimize dışardan eleman almayarak, kendi personelimizi kendimiz yetiştiriyoruz. Buraya gelen arkadaşlarımızı evlerinden alarak evlerine bırakıyoruz. Buraya gelmek isteyen engelli kardeşlerimiz varlarsa buyursunlar kapımız herkese açık. Burayı tasarlarken Başkan Fadıloğlu ile konuştuk ve gelmek isteyen kursiyerlerle eleman ihtiyacını giderecek bir şekilde çalışmalarımıza başlamıştık. Burada 10 atölyemiz var ve tüm atölyelerimiz dolu bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Engelliler çalışır mı? Gelip görebilirler. Engelliler üretir mi? Gelip görebilirler. Bu binamızla Türkiye'de bir ilke imza attık. Bizlere böyle güzel ve engelsiz bir mekan desteği verdiği için Şehitkamil Belediye Başkan Rıdvanı Fadıloğlu'na teşekkür ederim" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar