Skip Navigation Links

Prof. Dr. Füsun Sayek’e Saygı Etkinliği ..

Türk Tabipler Birliği Eski Başkanı Prof. Dr. Fusün Sayek'i anmak amacıyla her yıl düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikler'nin 9. yılında

Prof. Dr. Füsun Sayek’e Saygı Etkinliği .. Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

ilk etkinlik gününde katılanların müziğe ve sanata doyduğu renkli bir gece yaşandı.

İlk etkinlik yılından bu yana geleneğini bozmayan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, Prof. Dr. İskender Sayek'in okul arkadaşı Prof. Dr. Nazım Şuvağ Türk Sanat Müziği konseriyle açılışı yaptı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'nın da katıldığı etkinliğin ilk günündeki konsere davetlilerin ilgisi   büyüktü.

Dr. Füsun Sayek'in eşi Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek'in öncülüğünde düzenlenen etkinlik, ülkemizde kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Hatay'ın Arsuz ilçesinde, Dr. İskender Sayek'in baba evi diye adlandırdığı İskender Sayek Kültür Evi'nde gerçekleşti.

Etkinlikte Opr. Dr. Nazım Şuvağ'ın kadife sesi ve farklı yorumuyla davetlilere eşsiz bir Türk Sanat Musıkisi gecesi sunmadan önce etkinliğin açılış konuşmasında Başkan Culha, " Sağlık, kültür ve sanat alanında ulusal düzeyde bir çok bilim adamı, sağlık uzmanı ve siyaset bilimcilerinin ilçemize geliyor ve bizi bir çok konuda aydınlatıyor, bilgimize, bilgi darcığımıza katkı sağlıyor. Bu etkinlik ilçemizin ulusal düzeyde de tanıtımını da sağlamakta tabiri caizse hem siyaset hem ticaret oluyor hem de etkinlik oluyor bu bağlamda bize bu katkıları sağlayan etkinliğin öncüsü Dr. İskender Sayek'e teşekkürlerimi sunuyor herkese iyi eğlenceler diliyorum.“ dedi. Başkan Nazım Culha'nın konuşmasından sonra Prof. Dr. İskender Sayek, "değerli dostlar çok güzel sergiler var. Bu sergiler her gün 16.00 ila 21.00 arası açık olacak. Gelip gezmeniz gerçekten size çok farklı yönler katacak. Bir sergimiz de "Biz Arsuzluyuz" çok dinamik bir sergi, yine bu süreklilik arzedecek bir sergi. Değişik insanların, simaların, Arsuzluların ileriye dönük belki de bir tarihi yazacak, geleneğe dönüşecek bir serginin, bu yıl, bu etkinlikte başlangıcını verdik. Hatay Devleti sergimiz yine yeni sergimiz bu sene. Bir de ilk defa uluslararasına açılmış durumdayız, İtalyan Fotoğrafçının, Roberto Giobbi'nin sergisi var bu gece, çok değişik bir teknikte özellikle gezmenizi tavsiye ediyorum. Bugün ki konserde bir sınıf arkadaşım, bir doktor arkadaşım bizlerle olacak. Konserimizin saz heyetinde, Fatin Bereketoğlu, Mehmet Çamlı, Mustafa Hardaldalı ve Fırat Ersayar iyi eğlenceler diliyorum." diyerek sahneyi Dr. Nazım Şuvağ'a bıraktı.

 

 

Prof. Dr. Füsun Sayek’e Saygı Etkinliği ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet