Skip Navigation Links

Füsun Sayek Etkinlikleri Arsuz'da Başlıyor

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 9.su düzenlenecek olan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, sergiler, konserler, kültürel aktiviteler

Füsun Sayek Etkinlikleri Arsuz'da BaşlıyorWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

spor yarışmaları ve birbirinden renkli etkinliklerle tüm dikkati Arsuz'a çekmeyi planlıyor.

Türk Tabipler Birliği Eski Başkanı Dr. Fusün Sayek'i anmak Amacıyla Hatay'ın Arsuz ilçesinde her yıl düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'nin 9’ncusu, 1-30 Ağustos arası Arsuz Hatay'da İskender Sayek Kültür Evi'nde gerçekleşiyor.

Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk konusunda gerçekleşecek çalışmalarıyla yörede bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleşmekte ve bu konuda bir örnekte teşkil etmekte.

Ülkemizde kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Arsuz'da düzenlenecek Etkinliklerinin programında bu yıl da konserler, sergiler, toplum söyleşileri, çocuklara yönelik sanat atölyeleri, eğitim etkinlikleri, spor yarışmaları ve sağlık taramaları yer alıyor.

Dr. Füsun Sayek'in eşi Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek'in öncülüğünde ve Türk Tabipleri Birliği'nin desteği ile gerçekleştirilen etkinliklerin sağlık bölümünde bu yıl Kolon-Rektum kanseri taraması yapılacak ve değişik alanlarda ücretsiz poliklinik hizmetleri sunulacaktır. Ayrıca sağlıklı Yaşlanma/Fiziksel Aktivite ve çağın hastalığı Alzheimer Hastalığı ile ilgili toplum söyleşileri yer alacak.

Arsuz'da 1800'lerden kalma ve artık bir 'kültür ve müze evi' olarak kullanılan aile evinde gerçekleştirilen 9. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'nin müzik ayağının açılış Dr.Nazım Şuvağ'ın vereceği konserle, kapanışı ise Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası Konseri ile gerçekleştirilecek. ayrıca bu yıl her çarşamba günü 'Çarşamba Konserleri' adı altında, bu yıl Ahmet Kanneci ve Ekrem Öztan, Ceren Gürcan ve Mehmet Efe, Mustafa Erhan gibi İsimlerin katılacağı dört konserlik bir seri düzenlenecek. Bunun yanısıra Muzikal Tiyatro Gösterisi ve Doğaçlama Tiyatro gösterileri yer alacaktır.

Dr. Füsun Sayek'in eşi olan Prof. Dr. İskender Sayek bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerini İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde duyurdu. Etkinlik boyunca sergiler, konserler, kültür aktiviteler ve spor yarışmalarının yer alacağı birbirinden farklı etkinliklere dikkat çeken Prof. Dr. İskender Sayek açıklamasında şunları söyledi;  Bu yıl sekincisini yapacağımız Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerini son iki yıldır yaptığımız gibi etkinlikleri bir aya yayacağız. Eski formatta yine çok dolu bir program olacak. Etkinliğimizde özellikle toplumsal duyarlılığı arttırtan, sosyal sorumluluk konusunda toplumu bilinçlendiren bazı çalışmalar yürütmeye çalışıyoruz. Arsuz'da özellikle sanat, kültür, eğitim ve sağlığı geniş çapta barındıran bu etkinlik benim dede evimde İskender Sayek Kültür Sanat Evinde yapılacak. Bu yıl sağlık konusunda poliklinikler yanı sıra Kolon-Rektum Kanseri taraması yapacağız toplumda Sağlık Müdürlüğüyle ortak bu şekilde 50 yaş üzerindeki insanlarda Kolon-Rektum Kanseri riskini nasıl azaltabiliriz, erken tanı nasıl konulabilir? onun taramasını yapacağız. Bunun yanı sıra sağlıkla ilgili özellikle sağlıklı yaşam konusunu bu yıl gündeme daha fazla getireceğiz.

Sağlıklı Yaşlanma ve Fiziksel Aktivite konusunda Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan bir arkadaşım geliyor toplumu bilgilendirmek için. Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bir arkadaşım geliyor çağın hastalığı Alzheimer hastalığı hakkında insanları bilgilendirecek ve özellikle de Alzheimer hastası ile yaşamak konulu söyleşide bulunacak sağlık etkinlikleri içerisinde. Bunun yanı sıra Dr. Nazım Şuvağ'ın Türk Sanat Müziği konseriyle başlayacak 1 Ağustosta  ve Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrasının Konseriyle 30 Ağustosta son bulacak. Her Çarşamba günü bir konserimiz olacak cuma, cumartesi veya pazartesi günleri ek söyleşilerimiz olacak. Bu konserler arasında bu yıl dünyaca meşhur gitarist Ahmet Kanneci gelecek ona klarnetiyle Ekrem Öztan eşlik edecek. Süleyman Demirel Üniversitesinden konservatuarından bir hocamız gelecek ve ayrıca Gazi Üniversitesi konservatuarından bir hocamız gelecek ve bizleri konser verecekler. İki tiyatro gösterisi olacak bir tanesi müzikal bir tiyatro gösteresi olacak bir diğeri doğaçlama tiyatro formatında izleyicileri de oyuna dahil edecek olan bir tiyatro gösteresi olacak. Sosyal başlıklı bir söyleşimiz bu döneme çok uyduğunu düşündüğümüz aile ve düzenleyiciler olarak "Toplumsal Uzlaşı Kültürü" nasıl sağlanabileceği üzerine eski Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir ve Hürriyet Gazetesi yazarı Deniz Seyrek söyleşide bulunacak.

Prof. Dr. İsmet Melek'in katılacağı "Tarihte Hatay Devleti" diye bir söyleşimiz olacak. Tıp eğitimiyle ilgili bir toplantımız var ayrıca İskenderun Güneyliler Eğitim Vakfı işbirliği içerisinde yüksek öğretim öğrencilerine yönelik inovasyon ve girişimcilik kursu yapacağız ben bu konuyu da çok önemsiyorum gençlere yönelik en azından üniversitede görmedikleri bazı şeyleri tamamlayabilecekleri bir semineri yürüteceğiz. Özellikle bir konuyu açıklamak istiyorum biz bu etkinliklere başlarken benim hedefim özellikle Hatay'da da ihtiyacı olan yüksek öğrenim gören öğrencilere yönelik bir burs fonu yaratmak olmuştu. Bu Etkinliklerden ve bağışlardan sağladığımız gelirlerden bu yıl on dokuz öğrenciye burs verdik.Çoğu Hatay kökenli öğrencilerimizin beşi mezun oldu, bu yılda mezun olacak öğrencilerimiz var. Sergilerimiz var, Arsuz Tarihi, yörenin kendine özgü yemek kültürünü yansıtan Teta'mın Mutfağı sergisi ayrıca Hatay Deniz Kabukları sergiyle başlıyor Süheyl Boncuk arkadaşımız elindeki koleksiyonunu kültür evimize hibe etti. Hatay'ın denizini ve kıyılarını tanıtan ve kabuklardan da oluşan bir sergi odasına dönüştüreceğiz. Hatay Kitaplığı giderek büyüyor, onunda önemli olduğunu düşünüyorum ben ve ileriye dönükte oranın Hatay araştırma merkezi şeklinde kulanacağını varsayıyorum. Hatay'la ilgili eski kitapları toplamaya çalıyorum sahaflardan bazı arkadaşlarımız da kitaplarını hibe ediyorlar, otuz/otuz beş kitaptan oluşuyor ve her yıl giderek artıyor. Toplum sağlığı açısından biliyorsunuz trafik kazaları Türkiye'de başlıca sorunlardan biri. Bu konuyla alakalı "Güvenli Sürüş Teknikleri" semineri düzenledik Ankara ve İstanbul'dan bu konun uzmanı olan arkadaşlarımız 10 Ağustosta akşamüzeri söyleşi yapacaklar ayrıca Arsuz İskenderun yolunun trafik kazası risk haritasını çıkaracaklar ve bize bir rapor verecekler biz de bu raporu belediye, kaymakamlık ve trafikle paylaşacağız. Arsuz-İskenderun yolunun daha güvenli olmasını sağlamaya yönelik bir çaba olarak bu yıl gerçekleştireceğiz. Çıkartılacak olan bu risk haritasını etkinlikler sonrası sizinle paylaşacağız. Katıldığınız için teşekkür ederim.

Füsun Sayek Etkinlikleri Arsuz'da Başlıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet