Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Dingil’in Lütfü Savaş İsyanı..

HBB,İskenderun Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılmak istenen 3 Nolu Sosyal Tesis ihalesinin iptali için mahkeme yoluna gitti.

Başkan Dingil’in Lütfü Savaş İsyanı.. Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, "Tesis bize ait" diyerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin bu konu üzerine planları olduğunu, bu planları bozmak için mahkeme sonuçlanana kadar ihaleyi iptal ettiklerini duyurdu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil dün saat 17:00'da Belediye Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleye çıkarmak istedikleri belediye 3 No’lu Sosyal Tesis konusunda ihaleyi süresiz olarak iptal ettiklerini ifade etti.

Başkan Seyfi Dingil konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: 30.07.2015 tarihli ihale öncesi Hatay İdare Mahkemesi'nin 2015/1803 esas sayılı dosyasına ait yürütmeyi durdurma kararı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 30.07.2015 tarihli ve 903 sayılı yazısı ile belediye başkanlığımıza ivedilikle ulaştırıldı. Ulaşan karar imzasız onaysızdır. Hatay İdare Mahkemesi'nin kararı Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce tebliğ edilmek istenmiştir. Mahkeme kararlarının ne usulde tebliğ edileceği açıktır. yapılan işlem kanuna aykırıdır. tarafımızca yok hükmündedir. Ancak belediyemizce yapılan istişare sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce tertip edilen bazı hilelerin ortaya çıkarılması için ihalenin mahkeme süreci sonuna ertelenmesine karar verilmiştir.

 

Süreçte Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce planlanmış akıl almaz kurgular bulunmaktadır. Büyükşehir tarafından 24.09.2014 tarihinde 5393 sayılı belediye kanununun 79. maddesi gereği milli emlak müdürlüğüne yazı yazılmış, İskenderun Belediye Başkanlığı'nın tasarrufunda bulunan alanların kendilerine tahsisi talep edilmiştir. Bu talep Milli Emlak müdürlüğünün 30.03.2015 tarihli ve 3759 sayılı yazıları ile reddedilmiştir.

 

Hal böyle iken aynı talep hukuka aykırı bir şekilde 27.07.2015 tarihinde 170 sayılı yazı ekinde belediyemize yapılmıştır. Belediyemize gönderilen yazı ekinde dağıtım olarak Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Samandağ Belediye Başkanlıkları yazmasına rağmen Milli Emlak’a gönderilen yazı sadece İskenderun Belediye Başkanlığı ile ilgilidir. Kısaca ben diğer belediyelere de yolladım intibaı vermekte ama gerçekte sadece İskenderun Belediyesi için yapılmaktadır. 5393 sayılı kanun 79. maddesinde açıkça hazine mülkiyetindeki taşınmazların büyükşehire devri dediği halde, hazine tarafından bu talep reddedildiği halde neden belediyemize devir yazısı  yazıldığını şimdi açıklayacağım.

         Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce 27.07.2015 tarihinde belediyemize yazılan yazı idare mahkemesine sanki bir devir tasfiye süreci varmış gibi lanse edilerek mahkeme yanıltılmıştır. Hukuka karşı bir sabotaj yapılmıştır. Mahkemenin delil toplamasını önlemek için 27.07.2015 tarihinde hem belediyemize yazı yazılmış hem de idare mahkemesine dava açılmıştır.

         İşte tüm bu oyunları açığa çıkarabilmek için ihale tarafımızdan ertelenmiştir.Bütün bunlardan daha da vahim olanı 3 nolu sosyal tesisin bulunduğu alan 24.03.2006 tarihinde 793 sayılı yazı eki 20.01.2006 tarihli ve 37 sayılı maliye bakanlığı olurları ile İskenderun Belediyesi'ne devredilmiştir. İskenderun Belediyesi'nin tasarrufundaki bir alanı Milli Emlak'tan talep eden , Milli Emlak'a yazdığı yazıyı İskenderun Belediyesi'ne gönderen, yargıyı yanıltan bu zihniyeti kınıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi bir derebeylik gibi yönetiliyor. Sahilde bulunan 4 adet sosyal tesis ile balık lokantası Maliye Bakanlığı'nca İskenderun Belediyesi tasarrufuna bırakılmıştır. Söz konusu sosyal tesisler hazine tasarrufunda olmadığından 5393 sayılı kanunun 79. maddesi kapsamında sayılan yerlerden değildir. aynı şekilde bu tesisler bölgeye hitap etmeyen yöresel tesisler olup bu gerekçe ile de büyükşehirin yetkisine girmemektedir. 5393 sayılı kanunun yürürlük tarihi 2005 İskenderun Belediyesine devir tarihi 2006 Hatay Büyükşehir Belediyesinin kuruluş tarihi ise 2014 tür. 2006 yılında devri yapılmış bir yerin 2014 yılında istenmesi ancak hukuk bilmemekle izah edilebilir.

Sayın Gazanfer Dik tarafından yapılan basın toplantısını izledim. Kendisine şu soruyu sormak istiyorum. Bu sosyal tesis büyükşehire devredilirse İskenderun halkının ne kazancı olacak. Eğer büyükşehir belediyesi parkomat ihalesinde yaptığı gibi bu sosyal tesisi üçüncü bir şirkete kiralarsa meclis üyeliğinden ve partisinden istifa edecek mi?

Gazanfer Dik İskenderun halkının menfaatini savunacağına neden büyükşehirin sözcülüğünü yapıyor.Bu sosyal tesis ihale edilince İskenderun halkının ne gibi bir zararı olacak burayı İskenderun halkı kullanamayacak mı? Yasal olarak hiçbir sakınca olmamasına rağmen eğer bugün biz bu ihaleyi yapmış olsaydık kamuoyunu manipüle edeceklerdi. Planlanan oyun bozulmuştur. Doğru kararı bağımsız idari yargı verecektir.

 

Başkan Dingil’in Lütfü Savaş İsyanı..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş