Skip Navigation Links

İskenderun'da tarihi gün!!!

2008 Yılı Faaliyet Raporu 25 Oy İle 'RED' Gördü

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi 2. oturumu yine tartışmalara neden oldu. Meclis üyelerinin yine fire vermeden katıldığı meclis toplantısında Belediye Başkanlığını 2008 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında gruplar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Toplantı da meclisin oylaması sonucunda faaliyet raporunu incelemek üzere müfettiş istenmesine karar verildi.
2008 Yılı Faaliyet Raporu 25 Oy İle “RED” Gördü
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek başkanlığında toplanan belediye meclis üyeleri, bir önceki dönem Belediye Başkanı Mete Aslan’ın tanıtım broşürü şeklinde ki 2008 yılı faaliyet raporu olarak ibraz ettiği belge ile ilgili olarak tartıştı. Demokrat Parti Meclis Üyeleri faaliyet raporunun kabul edilmesi yönünde kabul oyu kullanırken, CHP ve AK Parti üyeleri red oyu kullandılar. Mecliste bulunan MHP’li meclis üyeleri ise çekimser oy kullandılar. Toplantı da hazırlanan 2008 yılı faaliyet raporunun kanunen bir hükmü bulunmadığı gerekçesiyle 25 meclis üyesi İç İşleri Bakanlığı’na ait bir müfettişin konu hakkında bir inceleme yapması amacıyla red oyu kullandı.
“Faaliyet Raporu Reklam Çalışması Gibi!”
Düzenlenen toplantı da mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanları söz alarak görüşlerini bildirdiler. Toplantı da ilk olarak CHP adına Grup Başkanı Bülent Akbay söz aldı. Akbay, “İskenderun Belediyesi’nin 2008 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde istenilen ve doyurucu bilgilere ulaşamadık. Hazırlanan raporun daha çok bir reklam çalışması niteliği taşıdığını gözlemledik. 2008 yılı faaliyetlerinin ‘müşteri memnuniyeti’ başlığı ile açıkça raporda zikredildiği tespit edilmiştir. Belediyeciliğin sosyal boyutu ihmal edilmiştir. Genel esas şirket-müşteri mantığı olmuştur. İhalelerde alınan hizmetin pahalı olması, ödenen bedellere denk kalitenin yakalanmaması rekabet koşullarına ve saydamlık ilkesine riayet edilmemesinden kaynaklanmıştır. İhalelerde
Düzenlenen toplantı da mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanları söz alarak görüşlerini bildirdiler. Toplantı da ilk olarak CHP adına Grup Başkanı Bülent Akbay söz aldı. Akbay, “İskenderun Belediyesi’nin 2008 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde istenilen ve doyurucu bilgilere ulaşamadık. Hazırlanan raporun daha çok bir reklam çalışması niteliği taşıdığını gözlemledik. 2008 yılı faaliyetlerinin ‘müşteri memnuniyeti’ başlığı ile açıkça raporda zikredildiği tespit edilmiştir. Belediyeciliğin sosyal boyutu ihmal edilmiştir. Genel esas şirket-müşteri mantığı olmuştur. İhalelerde alınan hizmetin pahalı olması, ödenen bedellere denk kalitenin yakalanmaması rekabet koşullarına ve saydamlık ilkesine riayet edilmemesinden kaynaklanmıştır. İhalelerde ihtiyaç duyulan hizmet yerine ikameci bir zihniyetle birbiriyle asla yan yana gelmemesi gereken hizmetler birleştirilerek belediye bünyesinde bir kaosa yol açmıştır. Bu çabalar seçime dönük yatırım taşımış olduğundan, yaratılan kamu zararına bilerek ve istenerek göz yumulmuştur. Daha birçok nedenle bu faaliyet raporunu yasal ve yeterli bulmuyoruz ve kabul oyu vermeyeceğimizi belirtiyoruz” dedi.
MHP Çekimser Oy Kullandı…
AK Parti Grubu adına söz alan Doğan Erten’de bu faaliyet raporuna onay vermeyeceklerini belirtti. Erten, “2008 yılı faaliyet raporu incelendiğinde kentte kalıcı bir yatırıma kaynak ayrılmadığı gibi, yapılan ihalelere ve sonuçlarına ait detaylı bir bilgiye ulaşılmamıştır. Yapılan faaliyetler ve saydamlıktan uzak gerçekleştirilmiş olup faaliyet raporunu red ediyoruz” dedi. Bir önceki dönem de DP aday olan ve seçilemeyen eski Belediye Başkanı Mete Aslan’ı savunan DP Grup Başkanı Mahir Ünal, “Hazırlanan faaliyet raporunda her şey yer almaktadır. Bence yapılan bu eleştiriler ve suçlamalar yasal değildir. Eski belediye başkanı Mete Aslan’a da söz hakkı verilmelidir. Bu önceki dönemde yapılan işler olduğu için bu kadar tepki gösterilmesini anlamıyoruz. Biz bu oylamada kabul oyu kullanıyoruz” dedi. Son olarak söz alan MHP Grup Başkanı Garip Şandır ise, “Bu faaliyet raporunu halk tasvip etmediği için 29 Mart’ta Belediye Başkanı Mete Aslan’ı göndermiştir. Yani burada bence tartışılacak bir şey yoktur. Kanunen bir haksızlık varsa hak aransın. Biz bu konuda çekimser oy kullanıyoruz” dedi. Toplantı da gündemle ilgili olarak söz alan CHP’li Meclis üyesi Mustafa Özen’de eski Belediye Başkanı Mete Aslan’ı eleştirdi. Özen, “Bir önceki dönemde yayınlanan faaliyet raporu yetersizdir. Bakınız İskenderun Belediye Sosyal Tesisleri’ne 1.5 Milyon TL para harcanmıştır. Ancak İTSO’nun yeni yerine yani 5 katlı binaya da 2.5 Milyon TL para harcanmaktadır. Sosyal Tesisler tadilat geçirmiştir, İTSO yeni binası ise 5 katlı sıfırdan yapılmaktadır. Yani fotoğrafa bu açıdan bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet