Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cemil Çengel Sert ve Net Konuştu !

Ne kadar Titiz Olduğumuz Yargıda da Tescillenecektir !!!

Cemil Çengel Sert ve Net Konuştu !Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, Belediye Brifing Salonunda teknik ekibiyle birlikte basın toplantısı düzenledi.
İskenderun Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’un yargıya taşıdığı iddialarını yanıtlayan ve bu konuda çok üzgün olduğunu belirten Cemil Çengel, iddiaların yargıya taşınmasını “Öncelikle bu şikayeti yapan meclis üyesine teşekkür ediyorum. Halk adına kamunun denetlenmesinde yetkili organ Facebook değil, bağımsız yargıdır. Geç de olsa doğru yolu bulmuştur. Bu şikayet, gerek belediyemizin, gerekse Fen İşleri Müdürlüğü’nün ne kadar titiz çalıştığını ispat edecektir”  şeklinde yorumladı.
Hayatında ilk kez mahkemeye çıkacak olmanın  ve hırsızlıkla suçlanmış olmanın üzüntüsünü en derinden yaşadığını belirten Cemil Çengel, asfaltın sadece tartı ölçüsüyle değil, metrekare üzerinden de değerlendirildiğini  ve ödemelerin de çok titiz bir şekilde yapıldığını söyledi.


Cemil Çengel  basın toplantısında üzüntüsünü ifade ederken, asfalt yapım işi ihalesini alan firmaya “Şartnameye aykırı” uygulamaları nedeniyle kesilen cezaları  da gazetecilerle paylaştı.
Cemil Çengel açıklamasının devamında ise şöyle konuştu: “İskenderun Belediyesince özel sektöre ihale edilen asfalt yapım işi başıboş firmanın dilediğinin yaptığı bir iş değildir.


Asfalt yapım işi belediyemiz fen işleri müdürlüğü yapı denetim elemanlarınca denetlenmektedir. Firma laboratuvarı ayrıca dairemizce bağımsız bir kuruluş tarafından numuneler alınarak deneyler yapılmakta ve sonuçları mevcut olup karayolları 5.bölge müdürlüğünce de deney yapılması talep edildiğinde bu deney sonuçlarının gelmesi ile tüm deney sonuçları karşılaştırılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.


söz konusu işi iddia edildiği gibi asfalt alım ihalesi olmayıp bir yapım işidir. Ayrıca asfalt yapım işinin bedeli sadece tonaj üzerinden değil aynı zamanda alan hesabı ve kalınlık tahkiki yapılarak ödenmektedir. Asfaltın hangi kalınlıkta döküleceği , hangi malzemenin hangi oranda kullanılacağı teknik şartnamede belli olup laboratuvar deneylerin yapılarak karayolları teknik şartnamesin uygunlukları kontrol edilmektedir.

Firmanın asfalt aldığı yerden 30 ton yükleyip 37 ton asfalt alıyorsa bu firma ile asfalt aldığı yerin arasında bir meseledir. Belediye olarak 37 ton kantar fişine itibar edilerek bir ödeme yapılması söz konusu değildir. Kaldı ki firmaya yapılan iş oranından çok daha düşük bir oranda ödeme yapılmıştır. Bugüne kadar ödenen 150.000.00 TL’dir. Ayrıca yüklenici firmaya 11.000 TL tutarında ceza kesilmiştir. Yüklenici kantarı dışında 2. bir resmi kantarda aralıklı kontrollerde yapılmaktadır.
Söz konusu asfalt işinin geçici kabul ile kesin kabul arası teminat süresi 18 Aydır. Firmanın içeride teminatı söz konusudur. Yapılacak eksik bir imalatta ve sonucunda sözleşme iptalinde 5 yıl kamu ihalelerinden men olacaktır. Ayrıca her hakedişte %3 oranında kusurlu işlere karşılık kesinti yapılmaktadır.


Yukarıda belirttiğimiz gibi belediyemizde kamu görevlilerinin bir ihmali söz konusu olmayıp savcılığımızca da bu husus ortaya çıkarılacaktır.
Şikayet hakkı anayasal bir haktır. Ancak şikayetçinin yargılama yada hüküm verme hakkı bulunmamaktadır. Bugüne kadar görülen, şikayetten ziyade hüküm vermedir.


Yüklenici tarafından 07/07/2015 tarihine kadar yapmış olduğu imalatların tutarı 1.300.000.00TL civarıdır. Ancak imalatlarıyla ilgili kusurlar olması ve karayolları 5.bölge müdürlüğüne karot, sıcak karışım, bütün,agrega numuneleri yollayıp deney sonuçları bekleneceğinden yüklenici firmaya bu tutarda hakediş ödenmiştir. Ancak sözleşme ve yapım işleri genel şartnamesi gereğince her ayın ilk 5 iş gününde hakediş düzenlenmesi gerektiğinden 150.000.00 TL tutarında bir ara ( geçici ) hakediş düzenlenmiştir.”

Cemil Çengel Sert ve Net Konuştu ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar