Skip Navigation Links

Samandağı Halkı Yanlış Bilgilendirilmesin

Samandağ CHP Belediye Meclis Üyeleri Sami Gözen ve Av. Anıl Cevahir Can, birlikte yaptıkları basın açıklamasında, Başkan Vekili Selva Oruç tahrip edil

Gündem   A+a-

 


Samandağ CHP Belediye Meclis Üyeleri Sami Gözen ve Av. Anıl Cevahir Can, birlikte yaptıkları basın açıklamasında, Başkan Vekili Selva Oruç tahrip edilen mezar ve alçı taşı konusunda halkı yanlış bilgilendirmişlerdir dediler.

Samandağ CHP Belediye Meclis Üyeleri Sami Gözen Ve Av. Anıl Cevahir Can:
“Başkan Vekilli Selva Oruç Tahrip Edilen Mezarlar Ve Alçı Taşı Konusunda Kamuoyuna Yanlış Bilgilendirmiştir”

CHP belediye Meclis Üyeleri Sami Gözen ve Av. Anıl Cevahir Can ortak yaptıkları basın açıklamasında şunları söylediler:
“Belediye Başkanı Vekili Selva Oruç, açıklamasında maalesef halkımızı yanlış bilgilendirmiştir. Şöyle ki sayın belediye başkanımız Mithat Nehir’in 01/09/2009 meclis toplantısında belediye başkanın talebi üzerine Alçı Taşının 10 yıllığına çalıştırılmak üzere kiraya verilmesi konusunda meclisten talepte bulunmuştur. ÖDP Meclis Üyesi Selva Oruç dahil olmak üzere encümene yetki verilmesi seklinde karara bağlanmıştır. Başkan vekili Selva Oruç ise halkımızı yanlış bilgilendirerek sanki Belediye Meclisi söz konusu şirkete çalışma iznini vermiş gibi aktarmıştır. Oysaki belediye meclisi çalışma izni vermediği gibi kirayı da uzatmamıştır. Sadece bu konuda araştırma yapıp karar verilmek üzere encümene yetki vermiştir. Peki encümende kimler var; 1-belediye başkanı Mithat Nehir
2- Fen İşleri müdürü 3- hesap işleri müdürü 4- iki CHP encümen üyesi Kararın çıkmaması için Sami Gözen Selim Çiftçi büyük mücadele etmişlerdir. Hatta Sami Gözen benim mahallemde kesinlikle alçı taşı tesisi kurulmasına karşıyım . Belediye başkanından meclis kararını encümene getirmesini istedik sayın belediye başkanı meclis kararını encümene getirmemiştir. Çünkü söz konusu çalışma izni talebine ret oyu vereceğimizi sayın başkanımıza sözlü olarak ifade etmiştik sayın belediye başkanımız maalesef meclisin verdiği bu yetkiyi tam 16 aydır encümenin önüne getirmemiştir. Eğer sayın belediye başkanımız alçı taşı ocağı sorununun çözülmesini istiyorsa bu konuyu derhal encümenin önüne getirmesini talep ediyoruz. Şuandaki encümende bulunan CHP encümen üyeleri Av Anıl Cevahir Can ve Necdet Gümüş bu konuda ret kararı vereceklerini sayın başkana zaten deklare etmişlerdir. Başkan vekilli Selva Oruç tahrip edilen mezarlar konusunda da kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki biz mezar taşı üzerinden siyaset yapmıyoruz. Ancak başkan vekilimiz yıllar önce vefat eden orada defnedilen 8 vatandaşımızın mezar taşlarının yıkılmasına sebep olmuştur başkan vekilimizin çalışmalar esnasında orada herhangi bir mezar taşı kalıntısına rastlamadık şeklindeki açıklamasının hiçbir inandırıcılığı yoktur. Zira yıllardır toprak üstünde açıkça görülen mezar taşlarını görmemek mümkün değildir. Maalesef mezarlar bilinçli ve kasıtlı olarak tahrip edilmiş ve Tarihi İngiliz okulunun kalıntıları ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Maalesef yapılan açıklamalardan mezarların yerini ihaleye verdikleri çay bahçesini kurmak amacıyla yıktıkları anlaşılmaktadır. Başkan vekilimizi mezar sahiplerinden özür dilemeye ve bu yanlışını derhal düzeltmeye davet ediyoruz.
Belediye başkanı Salı günü yaptığı basın açıklamasında mezarların yanışlıkla tahrip edildiğini samimi bir şekilde beyan etmiştir. Başkan hassas davranmıştır ancak orada hiçbir mezar olmadığını iddia eden ve ihaleye 11 saat kala o yerdeki mezarları tahrip eden başkan vekili Selva Oruç’un bu tutumunu kınıyoruz.”


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet