Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yavru Ayıların Buzlu Meyve Keyfi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar,40 dereceyi bulan yaz sıcaklarında özel olarak hazırlanan buzlu kokteylerle serinletiliyor

Yavru Ayıların Buzlu Meyve Keyfi

Yaşam   A+a-

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar, 40 dereceyi bulan yaz sıcaklarında özel olarak hazırlanan buzlu kokteylerle serinletiliyor.
Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi konumunda olan Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki kaplan, aslan, leopar, puma ve jaguar gibi yırtıcı hayvanlara, havanın en sıcak olduğu saatlerde, buzlu et kokteyli veriliyor.
Ayılar ise karpuz, elma, portakal, kivi, çilek, muz ve üzümden oluşan meyve kokteyliyle besleniyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla bahçelerindeki bazı hayvanların da serinlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Özellikle ayı, kaplan, fil, deve kuşu ve deveye özel sulama ile buzlu kokteyl yapıldığını ifade eden Özsöyler, "Ayılarımıza ve kaplanlarımıza özel kokteyler veriyoruz. Özellikle ayılar ve yavru ayılarımıza meyve kokteyli veriyoruz ve bunların serinlemesi için havuzlarına buz kokteyli atıyoruz. Çünkü sıcaktan dolayı sularda ısınıyor, bizde buzlarla suları serinletmeye çalıyoruz. Ayrıca kaplanlarımıza et kokteyli yapıyoruz, buzla dondurulmuş" dedi.
AVRUPA'NIN EN ÇOK YAVRU ALAN HAYVANAT BAHÇELERİNDEN
Hayvanların sıcaktan etkilendiğini ve bunları mutlaka serinletilmesi gerektiğini vurgulayan Özsöyler, aksi takdirde hayvanların 40 dereceyi aşan sıcaklardan hastalanabileceğine dikkati çekti.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin Avrupa'nın en çok yavru alan hayvanat bahçelerinden biri olduğunu belirten Özsöyler, "Bu yıl 300'e yakın yavru aldık. Yüzde 70'e varan bir doğum oranımız var. Özellikle antiloplardan, ceylanlardan, geyiklerden, kızıl geyiklerden, beyaz kangurudan, ayılardan yavru aldık" dedi.
Yavruların da aşırı sıcaklardan bunaldığını ifade eden Özsöyler, "Yavrularımız için buzlu kokteyler hazırlıyoruz. Özellikle de yavru ayıcıklar için özel meyve kokteyli hazırlıyoruz. Anneleriyle beraber havuzda serinlemeleri için de havuza buz atıyoruz" diye konuştu.
Hayvanat bahçesine olan ilginin her yıl arttığını vurgulayan Özsöyler, bu sene 3 milyona yakın ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.
Yaklaşık 300 türden 7 bin civarında hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi, çevre illerin yanı sıra başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen ziyaretçileri ağırlıyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar