Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Basında Sansürün Kaldırılışının 107. Yılı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal,basın özgürlüğünün bulunmadığı bir ülkede demokrasiden ve düşünce özgürlüğünden bahsetmenin de mü

Basında Sansürün Kaldırılışının 107. Yılı

Medya   A+a-

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, basın özgürlüğünün bulunmadığı bir ülkede demokrasiden ve düşünce özgürlüğünden bahsetmenin de mümkün olamayacağını söyledi.
Ünal, '24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, Anadolu basınının çok zor şartlar altında çalışmasına rağmen bir de sansür ile önlerinin kesilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Ünal, "Yanlış politikalar ve iktidarların baskıları sonrası çok zor şartlarda mesleklerini icra etmeye çalışan basın emekçilerinin bir bayramı yaşadığından söz etmemiz mümkün değildir. Özgür basından söz etmemiz mümkün değildir. Bu durum Mustafa Kemal'in Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmamaktadır. Daha geçen yıl dünya basın özgürlüğü sıralamasında sondan ikinci, üçüncü sıraya kadar düştük. Sadece baskıdan da bahsetmek mümkün değil. Bir gazetecinin asgari ücretle evinin yaşamını sağlamaya çalıştığı bu dönemde bir radyonun, bir gazetenin, bir televizyonun çalışan personeline ay sonunda nasıl maaş vereceğini düşündüğü bir ortamda, özgürlükten gerçekten bahsetmek mümkün değil" dedi.
Basın mensuplarının hak ettiği yaşam standartlarına ve saygınlığa kavuşabilmesi için öncelikle sansürün ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Ünal, "Maalesef geldiğimiz noktada basın özgürlüğünden bahsetmemiz mümkün değil. Haliyle söz konusu bayramı da buruk kutluyoruz. Sansürün olmadığı, baskıların yaşanmadığı, özgür bir basının hakim olduğu bayramlar yaşamayı diliyor, tüm meslektaşlarımın Basın Bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünü kutluyorum" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar