Skip Navigation Links

İSTܒde Kurucu Rektör Bilmecesi Sürüyor..

İskenderun Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bu yana kurucu rektör olarak kimin atanacağı merakla bekleniyor.

İSTܒde Kurucu Rektör Bilmecesi Sürüyor..

Eğitim   A+a-

İskenderun kamuoyu ve özellikle de sivil toplum kuruluşları, İskenderun’da uzun yıllardır fakültelerin gelişmesinde, bölüm ve öğrenci sayısının arttırılmasında büyük katkıları olan isimlerin öne çıkmasını istiyor.
Değişik üniversitelerden gelmesi muhtemel kurucu rektörün bölge insanıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog kurmada sıkıntı yaşayacağı, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin beklenen gelişiminin ise sekteye uğrayacağı konuşuluyor.
Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere, İskenderun kampusünün gelişmesi için çaba sarfeden öğretim üyelerinin desteklenmesi ve kurucu rektör olarak atanması istenirken, bir çok sivil toplum kuruluşunun ortak görüşü ise şöyle ; “Bilindiği üzere İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü için Üniversite dışında çok sayıda aday başvurmuştur. Yaklaşık yirmi yıldır eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, bugüne kadar altyapısının gelişmesinde katkıda bulunan ve bu bölgeyi iyi bilen öğretim üyeleri varken sadece makam uğruna buraya gelmek isteyenler kamuoyunca yadırganıyor.
Üniversite dışından müracaat eden adayların; gerçekten amacı hizmet olsaydı çok daha önceden kadrolarıyla birlikte yeni kurulan üniversitelerin ilgili birimlerine gelerek hizmet etmeleri gerekirdi.
Buradan anlaşılmaktadır ki; bu başvuruları yapan adayların tamamen 4 yıl için makam hırsıyla göreve talip olmaktadırlar. Yeni kurulan bir üniversite; emek,tecrübe, bilgi birikimi ve ekip çalışması ister.
Üniversite rektörlüğü için bu donanımla birlikte bulunduğu üniversiteye ve bölgeye hizmet etmiş liyakatli bir aday gerektiğini kamu vicdanı seslendirmektedir.
Öğretim üyelerimizin kaygılarını paylaşıyor, bu konuda yetkililerimizin gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet