Skip Navigation Links

Kırıkhan'da Yabani Zeytin Aşılama Çalışmaları Başlatıldı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ormanlık bölgelerde bulunan yabani zeytinleri aşılama çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Kırıkhan'da Yabani Zeytin Aşılama Çalışmaları Başlatıldı

Kırıkhan   A+a-

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ormanlık bölgelerde bulunan yabani zeytinleri aşılama çalışmalarına başlandığı bildirildi.Buna göre, 3 bin dönümlük alanda yaklaşık 50 bin yabani zeytin ağacının aşılanacağı bildirildi.
Kırıkhan Orman İşletme Şefliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Antakya Orman İşletme Müdürlüğü, Kırıkhan Orman İşletme Şefliği Ceylanlı ve Kurtlusarımazı köylerinde Orman Bölge Müdürümüz Mehmet Sabuncu ve Antakya Orman İşletme Müdürümüz Çevdet Çiçek'in katılımları ile Delice (Yabani Zeytin) aşılama çalışmalarımız başlamıştır. Projenin tamamlanması ile 3 bin dönümlük alanda yaklaşık 50 bin adet yabani zeytin aşılanmış olacak ve yöre halkının ekonomisine katkı sağlayacaktır.
Delicelerin yüzde 10-15'ini biyolojik anaçlık amacıyla sahalarda aşı yapılmadan bırakılması, diğer delice fidanlarına ise göz aşısı yapılması kararlaştırılmıştır. Aşılanan deliceler aşı işlemlerinin tamamlanması ve gereken bakımlarının yapılmasının ardından orman köylülerine kullanım amaçlı dağıtılacaktır" denildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet