Skip Navigation Links

Reyhanlı CHP Gençlik Kollarından Suruç Tepkisi

CHP Reyhanlı İlçe Gençlik Kolları,Suruç'ta yaşanan kanlı terör saldırısı dolayısı ile yaptığı açıklamada, 'Bu vahşeti ve onlara zemin hazırlayanları t

Reyhanlı CHP Gençlik Kollarından Suruç Tepkisi

Gündem   A+a-

CHP Reyhanlı İlçe Gençlik Kolları, Suruç'ta yaşanan kanlı terör saldırısı dolayısı ile yaptığı açıklamada, "Bu vahşeti ve onlara zemin hazırlayanları tarih affetmeyecek" dedi.
11 Mayıs Şehitler Anıtı önünde toplanan CHP Reyhanlı İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Suruç'ta yaşanan kanlı terör saldırı ile ilgili açıklama yaptı. CHP Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Sinirli, "11 Mayıs 2013 günü Reyhanlı'da tarihin en kanlı terör eylemini gerçekleştirenler 20 Temmuz 2015 günü Suruç'u kana buladılar" dedi.
Çok sayıda partilinin de bulunduğu açıklamada konuşan Sinirli, "Bu vahşi eylemin sorumluları, önlem almayanlar sınırlarımızı yol geçen hanına döndürenler uyguladıkları 'stratejik derinlik' politikası ile, ülkemizi yalnızlaştıranlar, komşularımızın kan gölüne dönmesine neden olanlar ve ülkemizi teröristlerin cirit attığı bir alan haline getirenlerdir" dedi.
Suruç'ta katledilenlerin hemen hepsinin üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi gençler olduğunu, amaçlarının Kobani'nin yaralarını sarmak, Kobanili çocukların yaşadığı travmayı tedavi etmek gibi insani amaçlarla orada bulunduklarını söyleyen Sinirli, şöyle konuştu;
"Aydınlık yüzleri ile oradaydılar. Alevisi ile sünnisi ile Lazıyla, Çerkesiyle, Arabıyla, Kürdü'yle, Türkü'yle ülkenin dört bir köşesinden kopup gelen bu gençler aynı zamanda ülkemizde eşit ve kardeşçe yaşama iradesinin teminatı olarak ta oradaydılar. O nedenle hedef seçildiler. Onlar orada Kobani çocuklarına götürdükleri oyuncaklarına kadar arandılar. Ama nedense patlayıcı yüklü terörist görülmedi. Bir süre önce, 'Burada terörist var mı?' diyen gazetecileri gözaltına aldıran vali hala görev başında. Diğer sorumlular görev başında. Cumhurbaşkanı Kıbrıs'tan dönmedi bile. 90 küsür yaşında bir diktatör için 'Ulusal yas' ilan edenler ülkemizin yüz akı bu gençler için kıllarını bile kıpırdatmadılar. Bu vahşeti ve ona zemin hazırlayanları tarih asla affetmeyecek, kamu vicdanı asla affetmeyecek. Laik ve demokratik Türkiye'nin bağımsız yargısı asla affetmeyecek. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların aydınlığı bu güzel ülkeyi hep aydınlatacaktır. Unutturmayacağız."
CHP'liler 11 Mayıs Şehitler Anıtına Siyah çelenkte bıraktı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet