Skip Navigation Links

Payas Esnafı 'Ali Oğuz'la Devam' Dedi..

Hatay'ın Dörtyol İlçesi Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı. Olağan genel kurulda 11 yıldır başkanlık görevini başarıyla

Gündem   A+a-

Payas%20kefalet%20b.jpg" />
Payas Esnafı “Ali Oğuz’la Devam” Dedi..
 
Hatay’ın Dörtyol İlçesi Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı. Olağan genel kurulda 11 yıldır başkanlık görevini başarıyla yürüten Ali Oğuz, 4 yıllığına yeniden seçildi.
Ali Oğuz’un güven tazelediği genel kurula Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Halk Bankası Payas Şube Müdürü Mustafa Kılıç, esnaf kredi kefalet kooperatiflerinin bölgedeki başkanları ve yönetim kurulları da hazır bulundular.
Hatay Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı İsmail Toklucu’nun divan başkanlığını yaptığı genel kurulda tüm maddeler ortakların oy birliğiyle geçti.
Şenlik havasında geçen genel kurulda konuşma yapan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, tüm esnafların birlik ve baraberlik içinde olmaları nedeniyle kongrelerde nazar boncuğu bulundurulması gerektiğini belirterek, Payas’ın her geçen yıl bir kat daha gelişen ekonomisine dikkat çekti ve şöyle konuştu:
“Kongremizin bütün Payas Esnafına hayırlı olmasını diliyorum. Bir de Nazar Boncuğu takılmasını istiyorum, bütün başkanlarımız esnaflarla alakalı kongrelerde birlik ve beraberliklerini gösteriyorlar. Hatay’ın dinamikliği ve güzelliği buradan kaynaklanıyor. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, herkesi insan temeline oturtmak suretiyle o birlik ve beraberliğini gösteriyor. Bir daha ki kongrelerde, Payas nereye gidiyor? Demir sektörüyle, enerji sektörüyle artık çok farklı noktalara gelen Payası yaşıyoruz. Önümüzde ki yıllarda çok büyük değişikliklerin olacağı, ekonomik olarak heyecanların yaşanacağı bölgedeyiz. Esnafımız bu manada uyanık ve aktif olursa kendini yenilerse bu güzellikten en büyük payı alacağı düşüncesiyle herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. “
 
“Kredisini düzenli ödeyene önem vereceğiz”
11 yıldır başarılı bir şekilde başkanlık yaparken esnafın dert ortağı gerektiği zaman da can simidi, umudu olmuş Ali Oğuz, yeni düzenlemeleri anlatırken, yapılan sınıflandırma nedeniyle eskisi gibi borcunu ödemeyeni idare edemeyeceklerini söyledi.
Ali Oğuz konuşmasında, en üst limitten kredi verebilmek için kredilerin tahsilatına azami önem vereceklerine dikkat çekerken, kredi taksitlerini düzenli ödeyen ortaklara daha fazla imkan sunmak için de bunda zorunlu olduklarına vurgu yaparak şöyle konuştui: “ Bizi 11 yıldır layık gördüğünüz göreve bir kez daha layık gördünüz. Her zaman bizi seçenler ama bize oy verenlere değil haziruna hizmet ettik. Yalnız bazı değişiklikler oldu, daha önceleri takip oranı %10, %20’nin altında olanlara TESKOP teşekkür ve takdir name verirdi. Allaha şükür bizim hiç olmadı, teşekkür ve takdir name alamazdık çünkü bizim takip oranlarımız hep %40, %50 civarlarında seyrederdi. Amacımız bizi buraya seçen kredi sorunumuzu çözmemizi isteyen Payas esnafının sorunu çözmekti. Bizde elimizden geldiği sürece taksitini ödeyemeyen arkadaşlarımızı idare ederdik. Şimdi şartlar değişti 2010 yılının Eylül ayında Halk Bankası ve devlet beraber Esnaf Kefaletleri gruplandırdılar. 8 tane grup yaptılar, 1. grup 100 bin lira para verebilir, 2. grup 75 bin, 3. 4. 5. gruplar 50’şer bin lira verebilir dediler, 6.7. gruplar 35 bin lira, 8. grupta kredi veremez dediler. Şartlar böyle olunca kredisini ödeyemeyen arkadaşları idare ediyorduk, şartlarımızı değiştirdiler bu anlamda borcunu düzenli ödeyen kişilere daha fazla kredi verebilmek adına borcunu ödeyemeyenleri biraz sıkıştırmak zorunda kaldık. Bundan sonra borcunu ödeyemeyenlere tahammülümüz olamayacak çünkü borcunu ödeyenlerin hakkını yedirmemek lazım. “
 
 
 
Halk Bankası Esnaf Dostu..
Halk Bankası Payas Şube Müdürü Mustafa Kılıç da, her zaman esnafın yanında olan Halk Bankası’nın her zaman kapılarının ardına kadar açık olduğunu belirterek, esnaflardan her türlü sorunları için kendilerine müracaat etmelerini istedi..
 


Payas Esnaf Kefalet Koop. ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet