Skip Navigation Links

Başkan Hüseyin Sönmez Net Konuştu !

Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez net konuştu: Denizciler’e Banka Şubesi Geliyor..

Başkan Hüseyin Sönmez Net Konuştu !Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay’ın İskenderun ilçesi Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, bölge esnaflarını iftar yemeğinde buluşturdu.
Yaklaşık 600 esnaf ve sanatkarın eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldıkları iftar yemeğine daha önceden programlanmış işleri nedeniyle katılamayan İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil bölge esnaflarının bayramlarını gönderdikleri mesajla ilettiler.


Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Halk Bankası Pac Şubesi Müdürü Mustafa Kılıç, AK Parti ve MHP Büyükşehir ve İskenderun Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Burak Bakır, İskenderun 1 No’lu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şaban Kekeç başta olmak üzere bölge esnaflarının katıldığı iftar yemeğinde semazenlerin gösterisi de büyüledi.
Semazen gösterisiyle ilk kez tanışan bölge halkı, programı ilgiyle izlediler ve Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez’e hazırladığı iftar yemeğinden dolayı teşekkür ettiler.


Protokol üyelerine ve esnaflara seslenen Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, verdiği mesajlarla da gündemi belirledi.
Bölge halkının daha fazla ilgi beklediğini belirten Hüseyin Sönmez, Nüfus Müdürlüğü’nün ardından bölge esnafların en büyük ihtiyaçlarından biri olan banka şubesinin kısa sürede hizmete gireceğini müjdeledi.


Her zaman esnafların yanında can simidi konumunda olan Halk Bankası Şubesi’nin Denizciler Mahallesi’nde açılacağını belirten Hüseyin Sönmez, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi’nden bölge halkının sorunlarına daha fazla eğilmelerini, sosyal ve kültürel etkinlikleri İskenderun merkezle sınırlı tutmamalarını istedi.
Bölge halkının ve esnafların sorunlarını özetleyen can alıcı bir konuşma yaparak büyük takdir toplayan Denizciler Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez şöyle konuştu; “
Ülkemiz bir genel seçim atlattı ve bu seçimin ardından ne olacağı yönündeki belirsizlik biz esnafların ticaret hayatlarını da derinden etkilemiş durumda.
Hükümetin bir an önce kurulması ve ülkede istikrar ve güven ortamının en hızlı şekilde tesis edilmesi gerekmektedir.
Başta esnaflarımızın üzerindeki yüksek faizli kredi yükü ile vergi kanunundaki sıkıntıların yeni hükümet döneminde düzeltileceğini umut ediyoruz.


Bankaların yüksek faiz ve gereksiz prosedürlerini aşmak adına esnaflarımız için Halk Bankası ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinin durumu ise can simidi konumundadır..
Kredi kullanan esnaflarımızın piyasaların hassas bir süreçten geçtiği şu günlerde dikkatli olmalarını rica ediyorum..
Yerli esnafların yaşatılması ve vatandaşlar tarafından birinci tercih olması bölgenin kalkınması açısından olmazsa olmazlardan bir tanesidir.

Esnaflarımızın da kendilerini günün şartlarına uygun olarak yenilemeleri, halkın ihtiyaçlarını zincir market ve marka mağazalarından karşılamalarının önüne geçmeleri açısından bir zorunluluk olarak görüyorum.
Herkes kendini yenilemelidir. kendini yenileyemeyen esnafların kaybettiği bir dönemdeyiz. tüm esnaflarımızın kalkındığı bir ortamı umut ediyorum.


Hatay’ın büyükşehir olması sonrası bir çok sorunla ve ilk kez karşılaştığımız uygulamalarla yüzleştik.
Esnaflar olarak bir çok sorunun çözümü için Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi nezdinde yaptığımız çalışmalar sonuç verdi ve vermeye de devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’ı ve İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’i ağırladık. Sorunlarımızı dinlediler, çözüm yollarını hep birlikte konuştuk. geçen zaman içerisinde bir çok sorunun çözümü noktasında atılan adımları takdirle karşılıyoruz.


Yeni mahalle statüsüne kavuşan Bekbele, Denizciler, Sarıseki, Azganlık ve Karayılan’da halkın İskenderun merkeze gitmelerini önlemek ve bir çok kurumdaki işlerini denizciler merkezinde yapabilmelerine olanak sağlayacak adımlarımızdan bir tanesi de nüfus müdürlüğüydü. Nüfus Müdürlüğü Şefliğinin Denizciler'de açılmasına katkı veren İskenderun kaymakamımız, belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.
Şimdi sırada esnaflarımızın, vatandaşlarımızın yoğunlukla işlerini gördükleri kurumların şubelerini bölgemize getirmek var.
Özellikle de banka şubesi konusundaki ısrarımız sürüyor. halk bankası ve halkın isteyeceği ikinci bir bankanın şubesinin açılması için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Banka şubesi talebimizin yakında olumlu sonuçlanacağını söyleyebilirim.
Mülki amirlerimizin ve belediye başkanlarımızın bizlere bu konuda da destek vereceklerinden kuşkumuz yok.
Mevcut sanayi tesisleri ve yeni sanayi yatırımları ile limanların yoğunlukta olduğu bölgenin insanları olarak, havamızın, suyumuzun, doğamızın kirlendiği bir ortamda, yaşam alanlarının yeniden gözden geçirilerek bölge halkının rahatlatımasını istiyoruz.
Halkın dinlenebileceği, çocuklarıyla eğlenebilecekleri, hoş vakit geçirebilecekleri alanların oluşturulması ve İskenderun merkezinde yapılan bir çok sosyal ve kültürel etkinliğin bölgemize kaydırılarak kalkınmanın, eğitimin ve kültürel gelişimin bölgemizde de güçlendirilmesini istiyoruz.


Spor, müzik, sanat ve daha bir çok alanda bölgemiz yoksul bırakılmış olup, ilerleyen aylarda açılacak kurslarla, yapılacak etkinliklerle bölge halkının hatırlanacağını umut ediyoruz.”

Başkan Hüseyin Sönmez Net Konuştu ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet