Skip Navigation Links

Kenevirciye Bir Darbe Daha

Amanos Dağları'nda PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdüren jandarma, son bir ayda ağaçlar kesilerek ekilen toplam 2 milyon 163 bin kök Hint kenevirini

Gündem   A+a-

Amanos Dağları’nda PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdüren jandarma, son bir ayda ağaçlar kesilerek ekilen toplam 2 milyon 163 bin kök Hint kenevirini imha etti.

Esrarın hammaddesi olan hintkenevirinin, terör örgütünün gözetiminde ekilip uyuşturucuya dönüştürüldüğü belirtildi. Terör olaylarıyla gündeme gelen Amanos Dağları’nın sarp kayalıklar ve sık ağaçlarla kaplı bölgelerini karış karış tarayan jandarma komandolar, zaman zaman hintkeneviri tarlaları da buldu. Son bir ayda çam ağaçları kesilerek açılan alanlara ekilen hintkenevirleri sökülüp yakılarak imha edildi.

Son bir ayda bölgede toplam 2 milyon 163 bin kök Hint keneviri ele geçtiği bildirildi. Aynı dönemde jandarmanın yaptığı operasyonlarda ise Hatay genelinde 1 ton 951 kilo esrar ele geçirildiği vurgulandı.

Jandarmayı görünce kaçmışlar...

Bu operasyonlar kapsamında son olarak Amanos Dağları’nın 800 rakımlı Kisecik Köyü Ballıöz Deresi Sugözü Mevkii’nde 100 bin kök Hint keneviri bulundu. PKK’nın gözetiminde ekilip korunduğu anlaşılan uyuşturucu tarlasının yanındaki çardakta da yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Jandarmayı görünce kaçtığı belirlenen kişilerin geride bıraktığı bir cep telefonu da incelemeye alındı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet