Skip Navigation Links

Türkiye İç Sularını Balıklandırma Projesi

Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki göletlere 65 bin adet aynalı sazan yavrusu bırakıldı

Türkiye İç Sularını Balıklandırma Projesi

Yaşam   A+a-

Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki göletlere 65 bin adet aynalı sazan yavrusu bırakıldı.
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen sazan balıklarının büyük bir kısmı, "Türkiye İç SularıBalıklandırma Projesi" çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri'nin tespit ettiği kaynaklara bırakılıyor.
Proje kapsamında yürütülen doğal göl ve göletleri balıklandırma çalışmalarında Adana için 65 bin adet aynalı sazan yavrusu (0,1 - 0,5gr) tahsis edildi. Yavru balıklar, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Antalya Kepez Biriminden alınarak, Tufanbeyli ilçe sınırlarında bulunan Doğanlı ve Akpınar göletlerine bırakıldı.
Türkiye'de bulunan doğal göl ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmaları ile sucul ortamların balık stoklarının zenginleştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen balıklandırma çalışmaları yörede amatör balık avcılığına, buralarda bulunan mesire alanlarında yeni aktivitelerin oluşmasına ve balıkçılığın geliştirilmesine olanak sağlamayı amaçlıyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet