Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cezaevinde Cami Açıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna bağlı açık cezaevinde geçtiğimiz mart ayında temeli atılan caminin açılışı törenle

Cezaevinde Cami Açıldı

Gündem   A+a-

Adana'nın Kozan ilçesinde M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna bağlı açık cezaevinde geçtiğimiz mart ayında temeli atılan caminin açılışı törenle yapıldı.
Kozan Kaymakamı Avni Oral açılış öncesi yaptığı konuşmada, ceza ve infaz kurumunda böyle bir ibadet yerinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan da mahkumların topluma kazandırılması çerçevesinde Bakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği cezaevi vaizleri ve din görevlilerinin zamanlı ve programlı bir şekilde dini bilgiler verdiğini belirterek, "Mahkumların manevi yönden ibadet ihtiyaçlarının karşılanması için bu caminin yapılmasını bakanlığımız tarafından uygun görüldü. İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu ve din görevlileri bu caminin yapılmasında en çok gayret ve emek sahibidir. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyor ve bu plaketi kendilerine takdim ediyorum" dedi.
Müftüsü Bilal Başoğlu ise, "Mübarek bir mekan olan camimizin açılışında yine mübarek bir zamana denk gelmiştir. Bu caminin yapılmasında teklifi yapandan onaylayana, bakanlık yetkililerinden ve yardım sever din kardeşlerimize, gayretli din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Yapımında Allah rızası için duvarını ören, sıvasını yapan, çatısını çakan 15 kadar mahkum kardeşimize de teşekkür ve dualarımızla yad ediyorum" ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden cezaevi müdürü İsmet Aktürk için din görevlileri tarafından Mevlit okundu.
Duaların ardından cami, protokol tarafından törenle ibadete açıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar