Skip Navigation Links

Doğa Aşığı Serdar Kılıç MKÜ'DE

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), 17. Bahar Şenlikleri kapsamında Serüven ve doğa sporları kampı sahibi, NTV'de yeni başlayan 'Doğada Tek Başına' adlı

Gündem   A+a-

 
Doğa Aşığı Serdar Kılıç MKÜ’DE
 
 
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), 17. Bahar Şenlikleri kapsamında Serüven ve doğa sporları kampı sahibi, NTV’de yeni başlayan "Doğada Tek Başına" adlı programıyla tanınan Serdar Kılıç’ı ağırladı.
 
Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 17. Bahar şenlikleri kutlamalarının açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder: Mustafa Kemal Üniversitesi 17. Bahar Şenlikleri çok çeşitli aktivitelerle her gün yeni bir güzellikle karşımızda güzel bir tablo oluşturuyor. Bu tablonun içerisinde kimi zaman konferanslar kimi zaman da burada gördüğümüz gibi söyleşiler, akşamları konserlerimiz yine gün içinde devam eden çeşitli etkinliklerimiz var. Bugün üniversitemizde misafir edeceğimiz Sayın Serdar Kılıç kelimenin tam anlamıyla bir doğa aşığı.
Ben de kendisinin televizyonda yayınlanan programlarını denk geldikçe izliyorum. Bazen kendisini kurbağa kızartırken bazen bitkilerden bazı parçalar alıp yemeğe çalışırken, bazen de kar içerisinde ya da bir ağaç kavuğunda kendisine barınak yaparken ilgiyle ve heyecanla izliyorum. Programa gelmeden önce biraz Sayın Serdar Kılıç’ın özgeçmişini araştırdım. Henüz 12 yaşında iken dedesi ile birlikte kurt izlerini takip etmeye başlamış, hikâyelerini dinlemiş ve nasıl ve nerede yaşadıklarını öğrenmeye başlamış. Kurtlar hakkında birçok kitap ve makale okuyup belgesel ve filmler izlemiş, Spor kariyeri devam ederken hep bir ayağı doğada olan Sayın Serdar Kılıç hayatının neredeyse 3/1'ini doğada geçirmiş.
 
Akademik ve Sportif Eğitimler ODTÜ Jeoloji Mühendisliği'nin yanında, Beden Eğitimi ve Spor Lisansı Eğitimi mezunu olan Serdar Kılıç Spor Organizasyonu ve Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamlamış.
 
Akıntılı ve Durgun Su Kanosu, Rafting, Kayaking Eğitimi, Navigasyon ve Orienteering Eğitimleri, Dağ Bisikleti (MTB), Heli-Kayak, Kayave Buz Tırmanışı, Mukavement Binicilik, ve İz Takibi konularında eğitimli ve deneyimli olan Serdar Kılıç tam bir doğa aşığı. Değerli arkadaşlar gerçekten çok zorlu ve sevgi isteyen mücadele gerektiren ve çok büyük hayat tecrübesine sahip olmanızı sağlayan bir spor ve yaşam şekli bu. Dilerim ki içinizden bazı arkadaşlarımız bu alana yönelsinler bu alanda önemli bir insan kaynağımız olsun.” dedi.
 
Ardından Serdar Kılıç gerçekleştirdiği söyleşide kültürümüzün korunması, sebze ve meyvelerimizi artık zamanında değil her dönemde bulabildiğimizi bunların hormon açısından insanlığımıza zararlarından bahsetti. Teknolojinin hayata girmesiyle kolaylaşan hayatın insan sağlığına olumsuz etkilerinden bahsetti. Biçerdöverin hayata girmesiyle iş gücünün azalıp yerine makineleşmenin gelmesiyle insanın hareketleri azaldı belki ürün çok daha fazla elde edildi ama onun karı da insan hareketsizliğinden, insanın topraktan uzaklaşmasından dolayı yerini hastalığa bıraktığını söyledi.
 
Daha sonra Sarıkamış adlı slayt gösterisiyle izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
 
Serdar Kılıç’ın renkli ve dinamik yaşantısı, doğadaki zorlu koşullardaki yaşama becerileri, atalarının doğadaki yaşama sanatı üzerine yaptığı araştırmaları ve aynı zamanda insan elinin çok az dokunduğu birçok kıtadaki zorlu coğrafyalarda katıldığı zorlu serüven yarışmalarında ve araştırma amaçlı gittiği yerler sayesinde kazandığı deneyimlerini uluslararası kurum ve kuruluşlarda; Liderlik, stresle mücadele, iletişim ve takım dinamiği adı altında eğitim, seminer ve motivasyon konuşmaları yaparak paylaştı.
 
 
.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet