Skip Navigation Links

Milli Mücadele'de İlk Kurşunun Atılmasının 93. Yıldönümü

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, Milli Mücadele'de düşmana ilk kurşunun atılmasının 93. yıldönümü törenlerle kutlandı

Gündem   A+a-

 
 
Milli Mücadele'de İlk Kurşunun Atılmasının 93. Yıldönümü
 
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, Milli Mücadele'de düşmana ilk kurşunun atılmasının 93. yıldönümü törenlerle kutlandı
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, Milli Mücadele döneminde düşmana ilk kurşunun atılmasının 93. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Numune Evler Mahallesi'ndeki İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen tören, anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Belediye Başkanı Fadıl Keskin, törende yaptığı konuşmada, Dörtyol halkının 19 Aralık 1918'de sergilediği kahramanlık ile birlik ve beraberliğini gösterdiğini belirterek, aynı şartlar oluştuğunda halkın yine ön saflarda yer alacak bilince sahip olduğunu söyledi.
Keskin, Dörtyol'un 93 yıl önce atılan kurşun ile Milli Mücadele hareketine öncülük yaptığını vurgulayarak, Dörtyol halkının da bununla her zaman övündüğünü ifade etti.
Keskin'in konuşmasının ardından yıl içerisinde düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.
Buradaki törenden sonra 19 Aralık 1918'de Kuva-i Milliye hareketini başlatarak düşmana ilk kurşunu sıkan Mehmet Çavuş ve arkadaşlarının mezarları ziyaret edilerek, dualar okundu.
Törene Kaymakam Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mesut Cihaner, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, belde belediye başkanları, Kuva-i Milliye Derneği üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet