Skip Navigation Links

Sertel iddialara yanıt verdi..

Kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için düzenlenen bilgilendirme toplantısı, yeni soru işaretleriyle sona erdi.

Gündem   A+a-

Kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için düzenlenen bilgilendirme toplantısı, yeni soru işaretleriyle sona erdi. Tüm iddialara yanıt veren firma yetkilisi Ali rıza Sertel, Türkiye’de ki olumsuz örnekleri sıralayarak, İskenderun7un çok başarılı bir süreçten geçtiğini söyledi. 10 yıl içerisinde tesisin şehrin ortasında kalacağı iddialarına da açıklık getiren Sertel, 15 yıldır biriken milyonlarca ton katı atığın yarattığı tehlike nedeniyle yerleşim yeri olmasının mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Sözleşmede İskenderun Belediyesi’ni bağlayan ağır hükümlere yönelik iddiaları da yanıtlayan Sertel, “İskenderun Belediyesi’nden hiç para almadan iki yıl içerisinde 50 milyon Tl yatırım yapacağız. Ortada kaçacak müteahhit yok. Biz paramızı çöpe atmak için gelmedik. Ciddi yatırım yaparak hizmet etmeğe ve de para kazanmaya geldik” dedi.

Soru işaretlerine yenileri eklenir mi?
İskenderun Belediye Başkan Vekili Mustafa Alper Menteşoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Katı Atık Birliğiyle ilgili belediye meclis üyelerine şirket yetkilileri tarafından detaylı bilgiler verildi.
İskenderun Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda İskenderun’un dışında birçok belde belediyenin de içinde bulunduğu katı atık bertaraf tesislerinin çalışma sistemine ilişkin olarak firma yetkilisi Ali Rıza Sertel katılımcılara sinevizyon eşliğinde bilgiler aktardı.
İskenderun’un katı atıklarının bertaraf edilmesi konusunda başarılı bir çalışma yürüttüklerini belirten firma yetkilisi Ali Rıza Sertel, “İzmir, Mersin, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerindeki belediyeler, katı atık birliğini yıllar öncesinden kurmalarına rağmen İskenderun kadar sistemli çalışmalarda bulunamadılar. Defalarca mahkemelerle uğraştılar ve hala uğraşıyorlar.

İskenderun katı atıkların bertaraf edilmesi noktasında önemli bir yol kat etti. Birliğe üye olan tüm belediyelerin çöpleri toplanacak, ayrıştırılacak ve daha sonra fabrikada işlenecek. Bu ihalenin altyapısı dört buçuk yıl önce tamamlanmış. Sadece Ankara’nın günlük beş bin ton çöpü var. Bu ölçüde çöp Avrupa ülkelerinin hiçbir şehrinden çıkmıyor. Üstelik başkent Ankara’nın ÇED raporu bile yok. Biz İskenderun’da Mart ayından sonra çöp toplama ve çevreyi temizlik işlerine başladık. Sadece geçen yıl çöp toplama ve temizlik işleri için İskenderun Belediyesi 675 bin TL aylık para harcarken, bu rakam geçen ay 505 bin TL’ye çekilmiştir. Biz 300 kişi istihdam ediyoruz. Üstelik bu 300 kişiyi İskenderun’dan alıyoruz. Dışarıdan adam getirip çalıştırmıyoruz. Çalışmalar bittikten sonrada yaklaşık bin kişi istihdam edilecek ve bu rakamın tamamı da İskenderunlu olacak” diye konuştu.
Çöp fabrikasının yerine ilişkin olarak yapılan eleştirilere de yanıt veren Serter, “Bir katı atık bertaraf tesisinin kurulması için devletin 19 ayrı birimi araştırmalarda bulunuyor. Bu 19 birim onay vermeden, herhangi bir yerde çöp fabrikası kuramazsınız. İskenderun’da katı atık bertaraf tesisinin yeri, şehrin gelişimi düşünülerek tespit edilmiştir. Tesisin yerine ilişkin tüm yasal prosedürler yerine getirilmiştir” şeklinde konuştu.
Yapılan bilgilendirme toplantısına belediye meclis üyeleri de katılım gösterdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet