Skip Navigation Links

Türk Eğitim Sen yetkili sendika oldu

Her yıl Mayıs ayında yetkili sendikaların belirlenme sürecinde bu yıl hem Hatay hem de Türkiye genelinde Türk Eğitim-Sen yetkili sendika oldu.

Gündem   A+a-

Her yıl Mayıs ayında yetkili sendikaların belirlenme sürecinde bu yıl hem Hatay hem de Türkiye genelinde Türk Eğitim-Sen yetkili sendika oldu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan, Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, emeği geçen herkese teşekkür ederek; “2009 yılının 15 Mayısında yapılan yetkili sendika belirleme çalışmalarında yine yeniden Türk Eğitim Sen hem ilimiz genelinde hem de Türkiye Genelinde yetkili sendika olmuştur. Emeği geçen ve bizlere destek veren tüm eğitim çalışanlarına ve basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, her yıl İskenderun'da üye sayılarının arttığını vurgulayarak “Her yıl İskenderun'da üye sayımız artmaya devam etmektedir. Türkiye Geneline baktığımızda ise yine yetkili sendika Türk Eğitim Sen'dir.
Bazı sendikalar üye yapma yollarını sadece yandaşçılık bulma üzerine kurmuşlardır. Maaş ödülü dağıtıp, vekâleten müdür yapmayı, müdür yardımcısı yapmayı, ücretli öğretmenlik dağıtmayı kendilerine vazife ederek sendikacılık yapmaya çalışanların rakamsal olarak da nerelerde bulunduğunu siz değerli basın mensuplarına ve tüm İskenderun halkına sunmayı bir vazife olarak görüyoruz.
Sendika; Bir sendikanın genel başkanının dediği gibi 'bir menfaat yuvası' değildir. Sendika; hakların alındığı ve korunduğu bir yerdir. Ama bazıları koltuk sevdasına düştüklerinden sendikacılığı genel başkanlarının dediği gibi yapmaya çalışıyorlar. Onları anlamak tabii ki mümkün.
Çünkü çıkarları için orda boy göstermektedirler ama onların ekmeğine yağ sürmekle görevli olanları anlamak mümkün değil.
Tabi biz size kötü örnekleri anlatıyoruz ama yerlerinde duran, sendikacılığı gerçekten yapmaya çalışan insanların çıkarları peşinde koşanlardan ne kadar sayıca fazla olduğunu göstermek için buradayız. Sayılar ortada, Türk Eğitim Sen mensubu arkadaşlarımızın güvenlerini boşa çıkarmayacağımızı sizlerin huzurunda tekrar ediyoruz. Emeği geçen, dik duran, her zaman hakkı savunan, baskılara boyun eğmeyen tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaptı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet