Skip Navigation Links

Karpuz Ve Kavun Tarlada Çürümeye Terk Edildi

Mersin'in Silifke ilçesinde karpuz ve kavun üreticileri,geçen seneye oranla ciddi bir düşüş yaşayan ve kilo fiyatı 10 kuruşa gerileyen karpuz ve 50 ku

 Karpuz Ve Kavun Tarlada Çürümeye Terk Edildi

Gündem   A+a-

Mersin'in Silifke ilçesinde karpuz ve kavun üreticileri, geçen seneye oranla ciddi bir düşüş yaşayan ve kilo fiyatı 10 kuruşa gerileyen karpuz ve 50 kuruşa gerileyen kavunu satamamaktan yakınıyor.
Silifke'de bu yıl yaklaşık bin 500 dönüm alanda ekimi yapılan karpuz ve 50 dönümlük alanda üretimi yapılan kavun ne üreticiyi ne de satıcıyı güldürdü. Üreticilerin ürettikleri karpuz ve örtü altındaki kavun çürümeye terk edildi. Ramazan ayında satışların artacağını öngören üreticiler, bekledikleri hareketliliği göremeyince zararı en aza indirmenin yollarını düşünmeye başladı. Yusuf Alptürk isimli üretici, karpuzun kilosunun 10 kuruşa kadar düştüğünü söyledi. Ürettikleri ürünün tarlada çürüdüğünü belirten Alptürk, "Geçen sene bu zamanlarda tarlada ürün kalmazken, şimdilerde ise karpuzlarımızı tarlada çürümeye bıraktık" dedi.
Alptürk, karpuz ihracatının çok düşük olduğunu ve bu sene üretilen karpuzun çok fazla olmasından kaynaklı satılmadığını söyledi. Karpuzun tarla fiyatının 10 kuruşa kadar düşmesinin üretici için zor olduğunu vurgulayan Alptürk, fiyatların böyle gitmesi durumunda çiftçinin zor günler geçireceğini söyledi. Üreticinin karpuza ilgi göstermediğini belirten Alptürk, üreticinin bir dönüme yaklaşık 2 bin TL harcadığını, karpuzun kilosunu 35 kuruş altında satması halinde zarar ettiğini ve karpuzun tarla fiyatının 10 kuruşa kadar düştüğünü vurguladı.
Karpuzun kilo fiyatı tarlada 10 kuruşa kadar düşmesine rağmen vatandaşlar karpuzu manav tezgahı ve marketlerde halen kilosu 500-750 kuruştan almaya devam ediyor.
Kavun üreticisi Mehmet Erdem ise, örtü altında ürettiği kavunlarının ilk çıktığında 2,5 TL'den başladığını ancak fiyatların birden düşerek 50 kuruşa kadar gerilediğini belirterek, ilçe genelinde 50 dönüm arazide dikimi yapılan kavundan 100 ton ürün olduğunu, bunun 15 dönümünün örtü altında yetiştirildiğini kaydetti. Kavun üreticilerinin de gerileyen fiyatlardan sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Erdem, kavunlarını örtü altında vatandaşa ücretsiz dağıtacağını söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet