Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Toroslar'da Botanik Parkı İçin Dikenli İncir Yetiştiriliyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin,Korukent Mahallesi'nde yapacağı Botanik Parkı için fidanlıkta dikenli incir yetiştiriliyor

Toroslar'da Botanik Parkı İçin Dikenli İncir Yetiştiriliyor

Gündem   A+a-

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, Korukent Mahallesi'nde yapacağı Botanik Parkı için fidanlıkta dikenli incir yetiştiriliyor.
Toroslar Belediyesi tarafından Korukent Mahallesi'nde 60 dönüm alan üzerine oluşturulacak Botanik Parkı'nın hazırlıkları başladı. Parka dikilmek üzere belediye fidanlığında dikenli incir yetiştiriliyor. Fidanlıktaki dikenli incir fidelerini inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, oluşturacakları Botanik Parkı'nda Mersin'de yetişen ender bitki türlerini sergileyeceklerini belirtti. Belediye fidanlığında yetiştirilen dikenli incirleri de bu parka dikeceklerini kaydeden Tuna, içerisinde doğal gölet ve yürüme yollarının da yer alacağı parkın yapım çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacaklarını ifade etti.
Toroslar'ı yeşili ile ön planda olan bir ilçe konumuna getirdiklerini vurgulayan ve özellikle şehir hayatındaki çocukların ve doğal yaşama özlem duyan vatandaşların doğayla iç içe olmalarını amaçladıklarını dile getiren Tuna, "60 dönüm alan üzerine oluşturacağımız yeni bir botanik park çalışmasına başladık. Bu parkımızda ada bazında Mersin'de yetişen ender bitki türlerini sunacağız. Şu an belediye fidanlığımızda botanik parkımıza dikeceğimiz dikenli incir fidelerini yetiştiriyoruz. Bir adasında zeytin, bir adasında murt, mersin ağacı ve harnup gibi bitki türlerini yetiştirerek, Mersin'e özgü bitki türlerinin olduğu bir botanik park yapacağız. Doğal gölet ve yürüme yollarıyla bütünleştireceğimiz bu parkımızda toprak zemini düzenleme ve su tesisatı çalışmalarımız devam etmektedir. Çevresini spor tesisleriyle taçlandırdığımız Mersin'de örnek bir park olacak. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, parkımızın şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar