Skip Navigation Links

'Payas'ın İlçe Olmasına Yönelik İrade İpoetek Altına Alınmasın'

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu Payas'ın ilçe olmasına yönelik CHP Milletvekili Mevlüt Dudu tarafından TBMM'ye sunulan yasa teklifi i

Gündem   A+a-

Türkoğlu: “Payas’ın İlçe Olmasına Yönelik İrade İpoetek Altına Alınmasın”
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu Payas’ın ilçe olmasına yönelik CHP Milletvekili Mevlüt Dudu tarafından TBMM’ye sunulan yasa teklifi ile ilgili zamanlamanın ayarlanamadığının altını çizerek; Dudu’nun bu hususta büyük bir yanılgı içerisine girdiğini ifade etti.
 
Türkoğlu Payas’ın ilçe olması projesinin ilk defa kendi belediye başkanlığı döneminde ortaya konduğunu vurgulayarak, bu proje kapsamında ilk imzanın da yine kendisi tarafından atıldığını dile getirdi.
 
Payas’ın ilçe olmasına yönelik yıllar önce ortaya konan iradenin, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde de Payaslılar’a verilen söz ile kendilerine farklı bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Türkoğlu; “Sayın Dudu tarafından Payas’ın ilçe olmasına yönelik TBMM’ye sunulan yasa teklifi, ekseni olmayan kendi kurguladıkları dünyanın bir denge üzerinde dönmesini bekleyecek kadar zafiyet içermektedir” dedi.
 
Payas’ın ilçe olması hususunun Hatay’ın büyükşehir olması ile ilgili proje kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Türkoğlu; “Hatay’ın büyükşehir olma statüsü ele alınmadan tek başına Payas’ın ilçe olmasına yönelik mecliste Sayın Dudu tarafından sunulan yasa teklifi, temeli atılmamış bir binaya direk dikme gayretinin başıbozukluğundan ibarettir. Malum üzere Hatay’ın büyükşehir olmasına yönelik proje kapsamında birçok ilçenin hudutları değişecek ve belki de yeni şehirler ihdas edilecektir. Proje kapsamında bütüncül bir bakış açısı ortaya koyamayan Sayın Dudu’nun malum çıkışı, kendi doğal sürecinde ilerleyen bu önemli projeyi sulandırma teşebbüsüdür. Payas’ın ilçe olması konusunu Hatay’ın büyükşehir olması projesi ile bütüncül bir şekilde değerlendirmek suretiyle; mecliste ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde mahalli idarelerinde desteğiyle belirli hassasiyetler ölçüsünde makul bir girişim içerisinde bulunmak gerekir ki; meşhur Anadolu tabiriyle “kaş yapıyorum derken göz çıkarmak” gibi istenmeyen bir sonuçla karşılaşılmasın. Aksi halde bu vebal ve sorumluluğu hiç kimse taşıyamaz. “Ben yaptım, oldu” işgüzarlığından ziyade, “hakkaniyet ölçüsünce hep birlikte yapalım” mantığının ortaya koyacağı müspet sonuç, Payas’ımız ve Hatay’ımız için hayırlı olacaktır” dedi.
 
Payas’ın ilçe olmasına yönelik ortak iradenin bir takım siyasi hesaplarla ipotek altına alınmaması gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, kendi seyir çizgisinde ilerleyen bir projenin zamansız ve plansız bir şekilde öne sürüldüğünü ifade ederek; bir takım siyasi hesaplarla beklenti eşiğini yükseltmenin, halkın ümitlerinin hırsın keskin bıçağı ile kurban edilmesi anlamını taşıdığını vurguladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet