Skip Navigation Links

Memur-sen'den Suriyelilere Yardım

Memur-Sen öncülüğünde başlatılan 'Mazlumlar İçin İnfak Vakti' kampanyası kapsamında, Suriyeli mültecilere gıda yardımı yapıldı.

Memur-sen'den Suriyelilere Yardım

Gündem   A+a-

Memur-Sen öncülüğünde başlatılan 'Mazlumlar İçin İnfak Vakti' kampanyası kapsamında, Suriyeli mültecilere gıda yardımı yapıldı.
Memur-Sen öncülüğünde kardeş kuruluşlarla birlikte başlatılan 'Mazlumlar İçin İnfak Vakti' kampanyası kapsamında, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te yaşayan sığınmacılara gıda yardımı yapıldı.
Gaziantep'te düzenlenen yardım kampanyası programına Eğitim Bir-Sen ile Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Genel Başkan Yardımcıları Atilla Olçum ve Mithat Sevin, Gaziantep Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ahmet Gök katıldı.
Eğitim Bir-Sen ile Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, her 7 Suriyeliden 1'inin sınır dışına çıkmak zorunda kaldığını belirtti. Bunların yarısını çocukların oluşturduğunu söyleyen Öçal, "Ulaştığımız rakamlara göre en az 3 buçuk milyon Suriyeli sınırları aşarak, komşu ülkelerdeki mülteci kamplarına yerleşmiştir" dedi.
İç savaşta hayatını kaybedenlerin sayısının 264 binden fazla olduğu vurgulayan Öçal, "Haksız ve hukuksuz bir şekilde acımasız Baas Rejimi tarafından 12 bin kadın cezaevlerinde tutuklu bulunmaktadır. Cezaevlerinde kötü muamele, işkence ve tecavüz sonucunda hayatını kaybeden kadın sayısı 400'ü aşmıştır" diye konuştu.
Habibe Öçal, Suriye'de devam eden iç savaş kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayırmadan tüm vahşetiyle büyüdüğünün altını çizdi. Öçal, Suriyeli kadınların, direniş boyunca yaşadıkları sıkıntı ve zorluklara rağmen birçok başarı hikayesine imza attıklarını belirterek, "Acıların üstesinden gelebilen, umutlu bir geleceğin temellerini atabilen ve sorunlarını çözmeyi başarabilen kadınlar, yeni Suriye'nin inşasında önemli rol oynayacaktır" şeklinde konuştu.
Öçal,, Baas rejiminin, Esad'ın ve farklı silahlı grupların kanlı katliamlarını lanetlediklerini duyurarak, "Suriye halkının vesayete son verme ve özgürlüğünü kazanma mücadelesini desteklediğimizi buradan bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz. Bizler Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri olarak Suriyeli mülteci kardeşlerimize 'Mazlumlar İçin İnfak Vakti' sloganıyla çıktığımız bu yolda 500 yardım yaparak kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalıştık" dedi.
Açıklamaların ardından Suriyeli mültecilere gıda yardımı yapıldı. Yardım yerine gelemeyen Suriyeli mülteciler için de İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Verenel Derneği tarafından yardımların ulaştırılacağı öğrenildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet