Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Silifke'de Eski Devlet Hastanesi Tepkisi

Silifke Devlet Hastanesi'nin yeni yerine taşınmasının ardından eski binanın nasıl değerlendirileceği belirlenemezken çevre esnafı ve vatandaşların şik

Silifke'de Eski Devlet Hastanesi Tepkisi

Gündem   A+a-

Silifke Devlet Hastanesi'nin yeni yerine taşınmasının ardından eski binanın nasıl değerlendirileceği belirlenemezken çevre esnafı ve vatandaşların şikayetine her gün bir yenisi ekleniyor.
Hastanenin taşınmasının ardından ilçenin en gözde caddesi Atatürk Caddesinde esnafın işleri yüzde yüze varan oranlarda düşerken, çevre sakinleri şimdi de bambaşka bir tehlikeye dikkati çekiyor. Vatandaşlar, boş kalan binanın kentin orta yerinde harabe halini aldığını, binanın zemin ve birinci kat camlarının kırıldığını, bina içi ve bahçesinin özellikle akşam saatlerinde bazı kişilerce gayriahlaki davranışlar için kullanıldığını ileri sürüyor. Herhangi bir ışıklandırmanın bulunmadığı bina akşam saatlerinde karanlığa bürünürken, vatandaşlar bina yanından geçerken bile tedirgin olduklarını söylüyor. En azından bina dışının ışıklandırılmasını ve güvenlik görevlisi bırakılmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerin konuya daha duyarlı olmasını bekliyor.
Binanın kapısının canımın kırıldığı ve hastane malzemelerinin talan edilmiş gibi görüntüsü halkın tepkisini çekiyor.
Bazı vatandaşlar bu görüntülere tepkilerini şu şekilde dile getiriyor:
"Hastane taşındıktan sonra çevresindeki esnaflar, hatta Atatürk Caddesi'ndeki esnafların da işleri büyük ölçüde düştü. Kentimizin en işlek caddesindeki iş yerlerinde çoğu zaman dükkan sahiplerinden başka kimse olmuyor. Bu sorunla baş etmeye çalışırken işin bir de başka boyutu ortaya çıktı. Eski hastane ve bahçesi akşam saatlerinde karanlığa gömülüyor. Çocuklarımız, eşlerimiz buradan geçerken bile tedirgin oluyor. Buranın ışıklandırılmasını istiyoruz. Eski hastane binasının camları bazı kişilerce kırılmış, acil bölümünün girişinde eski malzemeler yığılı halde, rezalet bir görüntü sergiliyor. Madem bina boşaltıldı. Burada kalan eşya ve malzemelerin daha düzenli şekilde bırakılması gerekirdi. Camdan baktığınızda sanki çöp alanı gibi, Silifke'ye yakışmayacak bir görüntü hakim. Özellikle akşam saatlerinde buraya gelen bazı kimseler alkol alıp, uygunsuz davranışlarda bulunuyor. Polis ekipleri zaman zaman kontrol ediyor ama onlar da 24 saat burada nöbet tutamaz ki. Bu binanın bir an önce değerlendirilmesi ve canlandırılması gerekir. Bu hem güvenlik, hem asayiş hem de çevre esnafın durumu açısından büyük önem arz etmektedir" diye konuştular.
ESNAF KAN AĞLIYOR
Silifke Devlet Hastanesi'nin yeni yerine taşınmasının ardından, hastane binasıyla birlikte sokaklar da boşaldı. Kentin en işlek caddeleri, terk edilmiş şehri andırırken, esnaf kan ağlıyor.
Ana ve ara yollardaki tüm lokanta, kıraathane, çay ocakları öğle saatlerinde bile boş iken, diğer tüm dükkanlarda ise neredeyse dükkan sahibi ve çalışanlardan başka kimse yok. Hastanenin taşınmasının ardından işleri yüzde yüz oranında düşen esnaflardan birçoğu kepenk kapatırken, geriye kalanlar da kara kara düşünüyor.
Binanın ne olarak değerlendirileceği ve bu durumun ne kadar süreceği konusunda hiçbir yetkilinin de kendilerine bilgilendirmede bulunmadığını söyleyen esnaflar, şöyle devam etti:
"Hastane yeni binaya kavuştu. Daha nezih bir ortamda hizmet verilecek olması güzel bir durum. Fakat geriye dönüp bakılması lazım. Boş kalan bu bina ne olacak, nasıl değerlendirilecek. Hastane gitti, sokaklardan insan geçmiyor adeta. Çorbacısı, lokantacısı, kıraathanecisi, çaycısı, çiçekçisi, pastanecisi, büfecisi, eczacısı vs. sayamadığımız bütün esnaf kan ağlıyor. Hepimiz evimizin geçimini sağlamak zorundayız. Çocuk okutan var ev kirası, dükkan kirası gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılamak bir yana son günlerde neredeyse siftahsız dükkan kapatanlarımız var. Yetkililerden hiçbiri gelip ne olacağı konusunda bilgi de vermiyor. Şu durumda binayla birlikte, çevre esnafı da atıl durumda bırakılmış vaziyette."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar