Skip Navigation Links

Eski Ramazanlar Yayladağı'nda Hayat Buldu

Başkan Savaş Yayladağılı Hemşehrileriyle Gönül Sofrası’nda İftar Açtı

Eski Ramazanlar Yayladağı'nda Hayat Buldu

Magazin   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş 11 Ayın Sultanı Ramazan’da Hatay’ın her noktasında hemşehrileriyle gönül sofralarında ekmeğini paylaşarak iftarlar yapmaya devam ediyor.

 

Yayladağı İlçesi’nde düzenlenen iftarda hemşehrilerinin sıcak ilgisi ve samimi sevgisiyle karşılanan Başkan Savaş’a Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, CHP Yayladağı İlçe Başkanı Nevzat Gonca ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü eşlik etti.

 

Gerçekleşen iftarın ardından “Mahallede Ramazan Etkinlikleri” kapsamında sahnelenecek etkinliklerin hazırlıkları yapılırken Başkan Savaş, hemşehrilerinin sıkıntılarına çare olmaktan ve taleplerini karşılayacak talimatlar vermekten geri durmadı.

 

ESKİ RAMAZANLAR YAYLADAĞI’NDA HAYAT BULDU

 

Büyüklerimizin geleneklerimiz ışığında özlediği ve yeni nesillere iç çekerek yad ettiği eski Ramazanları bugüne taşıyan etkinliklerin başlamasıyla birlikte Yayladağılılar adeta sahneye kilitlendi.

 

Türk Tiyatrosu’nun belkemiğini oluşturan ve eski Ramazanlar dile geldiğinde ilk anımsanan orta oyunlarından “Hacivat-Karagöz, Kavuklu ile Pişekar, Aşuk ile Maşuk ve Tuzsuz Deli Bekir”in sahnelenmesiyle Yayladağılılar beğenilerini canlı alkışları ve yüzlerindeki gülümseme ile ortaya koydular.

 

Bir sonraki gösteriyi merak ve heyecanla bekleyen vatandaşların, “Ateşadam”ın sahneye çıkmasıyla yürekleri ağza gelirken, özellikle çocuklar gösteri boyunca ağzından çıkardığı alevler metrelerce yüksekliği bulan adamı hayretler içerisinde takip etti.

 

Etiyopyalı Akrobasi Topluluğu’nun fiziksel becerilere dayalı birbirinden renkli gösterileriyle eğlenceye doyan Yayladağılılar, sahnenin her noktasına yayılan gösterileri ayakta alkışlayarak izledi.

 

Etkileyici şiirleri gönüllere hitap eden Şair Ahmet Coşkun ve sesiyle hayat verdiği türküler ruha işleyen Sanatçı Volkan Sönmez ile unutulamayacak bir geceye tanıklık eden vatandaşlar, okunan şiirlere ve seslendirilen türkülere alkış tutarak destek verdi.

 

Özelikle Çanakkale ismiyle bütünleşmiş ve ortaya koyduğu insanüstü çaba ile Türk Tarih Kitapları’nda adını altın harflerle kazıyan Seyit Onbaşı’nın sırtlayarak düşman üzerine gönderilmesini sağladığı top mermisini sırtladığı anın canlandırılması sırasında milli duyguları tavan yapmış Yayladağılı vatandaşlar hissiyatlarını alkışlarıyla ifade etti.

 

YILIN BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ’A BABA OCAĞINDA BÜYÜK TEVECCÜH

 

Harmandalı ve Seymen oyunlarının da sergilendiği etkinlikler sonrasında sahneye “Ekovitrin Yılın Starları” adlı uluslar arası çapta düzenlenen yarışmada halkın oylarıyla “Yılın Belediye Başkanı” seçilerek Hatay’a büyük bir gurur yaşatan Başkan Savaş yaptığı kısa konuşmasında, “Öncelikle bizi bu ödüle layık gören başta hemşehrilerim olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak bilinmelidir ki ben bu ödülü dünyanın gözü önünde hemşehrilerimi temsilen büyük bir gururla aldım. Bu ödülü, göreve geldiğimiz günden bu yana kat ettiğimiz hızlı mesafe ile Hatay’ın doğru tercihi olduğumuzun tescili bakımından bir işaret olarak görürken çalışma azmimizi perçinlemesi bakımından da önemsiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz “Mahallede Ramazan Etkinlikleri”nin tüm hemşehrilerimize eski Ramazanları hatırlattığını ve 7’den 70’e herkesi eğlendirdiğine bizzat şahit olmamız bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Ben bu vesileyle tüm hemşehrilerimize “Hayırlı Ramazanlar” diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

HBB’nin Yayladağı’nda düzenlediği ve unutulmayacak anlara sahne olan etkinlikler, gecenin finalinde Şair Ahmet Coşkun’un “Ben Türkiye’yim” adlı şiirine Sanatçı Volkan Sönmez’in duygulara hitap eden eşsiz sesiyle yaptığı düetle noktalandı.       

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet