Skip Navigation Links

Doğu Türkistan Müslümanları Unutulmadı

Gaziantep'te Çin hükümetinin Doğu Türkistan'da Müslümanlara yaptığı baskı ve işkenceler protesto edilerek,hayatını kaybedenlerin ruhuna Fatiha okundu

Doğu Türkistan Müslümanları Unutulmadı

Gündem   A+a-

Gaziantep'te Çin hükümetinin Doğu Türkistan'da Müslümanlara yaptığı baskı ve işkenceler protesto edilerek, hayatını kaybedenlerin ruhuna Fatiha okundu.
Gaziantep'te Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelen Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, Çin'de yaşanan zulmü protesto ettiler.
Çin'in son yıllarda Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanlara getirdiği oruç yasağı bu yıl da uygulanıyor. Çin tarafından uygulanan yasaklar büyük bir katliama neden oluyor. Doğu Türkistan halkına yaşatılan zulüm, gün geçtikçe büyüyor ve ölenlerin sayısı her geçen gün yükseliyor. Buna tepki olarak Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri Çin'de yaşanan zulmü protesto ederek tepki gösterdi.
Çin'de yaşanan bu zulme karşı bir basın açıklaması yapan Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, Doğu Türkistan'dan gelen çığlıklarla yüreklerinin yandığını belirtti. Fidan, Ramazan ayında Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken bütün dünyanın yine kör, sağır ve dilsiz olduğundan yakınarak, bu hayasız ve alçakça zulmü seyrettiklerini bildirdi. Fidan, "Ne yazık ki milletimizin büyük bir çoğunluğunun yaşanan bu yalnızlık dramından haberi yoktur" ifadesini kullandı.
"Çin devleti yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirilmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken hükümet yaşanan dramı görmezden gelmekte sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmekte" diyen Fidan, Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından binlerce katledilen canlara kimsenin gözleri kapatma haklarının olmadığını açıkladı. Fidan, "Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman. Mesele insan olmaksa, Uygur Türkleri de insan. Eğer mesele Türk olmaksa, orada yaşayan insanlar da Türk. Bu dönemde sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahammül etmek için, yeni Osmanlıcı kesilenler, dantelli kefenleriyle yola çıkanlar, hani neredesiniz? Doğu Türkistan'dakiler insan değil mi? Doğu Türkistan'dakiler Müslüman değil mi?" dedi.
Türkistan'ın kan ağladığının altını çizen Fidan, Bugün Türkistan kan gölü ve insanlığın sustuğunu vurguladı. İnsanlığın vicdanının kör olduğunu söyleyen Fidan, "İnsanlık bu katliamı, bu zulmü görmek istemiyor. Kardeşlerimizin gözyaşlarını silmeye ellerimiz uzanamıyorsa bugün milyonlarca yürek acıları hafifletmek için atıyor. Kanma Türkistanlı bacım. Sizde bu topraklarda toplantı yapacak yer vermeyenler utansın. Türkistan bayrağını salonlara sokmayan utansın. Vahşete sesini çıkarmayanlar utansın. Stratejik derinlik diyerek Türk milletini dipsiz kuyulara mahkum edenler utansın. Sözde insan hakları savunucuları, binlerce yıllık kadim Türk yurdunda en temel insani değer olan, inanca saygı ayaklar altına alınıyor. Soydaşlarımızın ibadet etmeleri engelleniyor. Doğu Türkistan'da çocukların boynu bükük, minarelerimiz ezansız. Camilerimiz cemaatsiz kalmış durumda. Ey insanlık taş mı kesildiniz? Neredesin duymuyor musun bu zalimliği, duymuyor musun bu feryadı? Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda bunlara müdahale etmeli ve Doğu Türkistan'da yaşanan bu insanlık dramına son vermelidir" şeklinde konuştu.
Fidan, açıklamayı şu şekilde sürdürdü:
"Unutulmasın ki Doğu Türkistan'daki Türkler, Kobani'dekiler kadar insan, Filistin'dekiler kadar Müslüman'dır. Unutulmasın ki her çocuk, hepimizin öz çocuğu kadar masum, hepimizin öz çocuğu kadar sevgiye, merhamete ve korunmaya muhtaçtır.
Kırılsın Türk'e saldıran eller, yok olsun Türklüğe kefen biçen hainler. Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan. Ey sıkılmaz ağlamazsan bari gülmekten utan."
Açıklamalar ardından Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için Fatiha okundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet