Skip Navigation Links

Doğu Türkistan Müslümanları İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Gaziantep'te BOSADER üyeleri,Çin hükümetinin Doğu Türkistan'da Müslümanlara yaptığı baskı protesto edilerek,hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze na

Doğu Türkistan Müslümanları İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Gündem   A+a-

Gaziantep'te BOSADER üyeleri, Çin hükümetinin Doğu Türkistan'da Müslümanlara yaptığı baskı protesto edilerek, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Çin'in son yıllarda Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanlara getirdiği oruç yasağı bu yıl da uygulanıyor. Yasaklar büyük bir katliama neden oluyor. Doğu Türkistan halkına yaşatılan zulüm, gün geçtikçe büyüyor ve ölenlerin sayısı her geçen gün yükseliyor.
Gaziantep Ulu Camii'de Cuma namazı sonrası bir araya gelen Büyük Osmanlı Eğitim Ocakları Derneği (BOSEDER) üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan üzerine uyguladığı işkencelere son verilmesi için Çin'i protesto etti.
Basın açıklamalarını okuyan BESODER Şahinbey İlçe Başkanı Adnan Erdoğan ile Derneğin Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Aytaç, bir an önce bu zulmün durdurulmasını istediler. Aytaç, Doğu Türkistan Müslümanlarına uygulanan zorba ve insanlık dışı vakaları lanetlediklerini belirtti. Aytaç, Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu zulümden ivedi olarak vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.
Aytaç, geçmişte de dünyanın pek çok coğrafyasında benzeri saldırılar yaşayan Müslümanların bu yaşananlara boyun eğmediklerini belirterek, "Buradan Çin'e sesleniyoruz. Allah'ın nurunu söndüremeyeceksiniz. İslam alemini ve dünya kamuoyunu Çin'in bu politikalarına karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Doğu Türkistan'da yaşayan Müslüman halkının özgürlüklerinin iade edilmesini istiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun Doğu Türkistan'da yapılan zulümlere tepki vermeye çağırıyoruz. Yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edile Uygur Türkleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi.
Derneğin Şahinbey ilçe başkanı ise Adnan Erdoğan ise şöyle konuştu:
"Görülen odur ki, dost görünen Japon, her fırsatta insan haklarının bahane eden Avrupalı devletler ve bazı güçler, insanlığın yok edildiği en ağır işkence tehditlerinin kullanıldığı, Doğu Türkistan söz konusu oldukça ölüm uykusuna bürünmüştür. Ey Osmanlı ecdadı en azından kendisi gibi ucuz ve basit olan Çin Malları'nı protesto edelim. Bulunduğumuz her ortamda katil Çin'e tepkimizi gösterelim. Bizler yeryüzünde Osmanlı tarihi boyunca ve yüzyıllardır barış ve adaleti tesis etmiş bir milletin evlatları olarak Tüm ecdadı uyarıyoruz. Unutulmasın ki bizim için al bayrak ne ise Gök bayrak da odur."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet