Skip Navigation Links

'Gönlü Zengin İş İnsanı 'Fuat Tosyalı..

Türkiye’nin en gönlü zenginlerde 4’üncülük Tosyalı Holding’in oldu!

'Gönlü Zengin İş İnsanı 'Fuat Tosyalı..

Ekonomi   A+a-

Capital Dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan “Gönlü Zengin İş İnsanları” araştırmasına bu yıl ilk kez katılan Tosyalı Holding, listede 4’üncü sırada yer almayı başardı.

 

Dünyada “hayırseverlik” anlayışının yükselen bir trend olduğundan yola çıkan ve  Türkiye’de de bu yöndeki güçlü eğilimi ortaya koymayı hedefleyen  Capital Dergisi, bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla 3 yıldır gerçekleştirdiği “Gönlü Zengin İş İnsanları” araştırmasının sonuçlarını açıkladı.  

 

Bu yıl yarışmaya ilk kez katılan Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, grup olarak 2014 yılında yaptıkları 107 milyon TL’lik sosyal sorumluluk yatırımlarıyla listenin 4’üncü sırasında yer almayı başardı.

 

Dergiye yaptığı açıklamada, 2015’te de sosyal sorumluluk yatırımlarının devam edeceğini müjdeleyen Tosyalı, “Bu memnuniyet verici başarının sürmesi temennimizdir. Çalışmalarımızı özellikle eğitim, sosyal yaşam ve sağlıkta odaklamaya devam edeceğiz. Bu alana oldukça yüklü bir bütçe ayırıyoruz ve sınır koymuyoruz. Önceliğimizi bölgemize veriyoruz. Önemli olan bölgemizin neye ve hangi zamanda ihtiyacı olduğu...” dedi.  

 

Capital Dergisi tarafından iş insanlarının yaptıkları bağışlar baz alınarak gerçekleştirilen bu çalışma, çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Araştırmaya bu yıl ilk kez katılan birçok hayırsever iş insanı bulunuyor. 2014 yılında yapılan sosyal sorumluluk yatırımlarına göre hazırlanan listede ilk 3 sırada sırasıyla Koç Holding,  Yıldız Holding ve Doğuş Holding yer alıyor. Tosyalı Holding’i ise yine sırasıyla Anadolu Grubu, Fiba Holding, Enka ve Acıbadem Sağlık Grubu takip ediyor.

 

 

Tosyalı Holding Hakkında

 

 

Tosyalı Holding'in geçmişi 1952 yılında teneke soba boru üretimi ve ticareti yapmak üzere kurulan Tosyalı Ticaret'e uzanmaktadır. İskenderun’un ilk holdingi olan Tosyalı Holding; Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı kardeşlerin 1980’li yıllarda bayrağı babaları Şerif Tosyalı’ dan devralmalarıyla birlikte hızlı bir büyüme sürecine girmiş ve grubun sahip olduğu şirketler, sektörlerinde Türkiye’nin lider firmaları arasına girmiştir.

 

Grubun kurumsallaşması 1988 yılında Tosyalı Metal Ticaret A.Ş. ile başlamıştır. Tosyalı Holding’in Osmaniye OSB’de 6, İstanbul’da 1 ve İzmir’de 1, İskenderun OSB’de 7 ve 1’i yatırım aşamasında olan Türkiye’de toplam 16 tesisi bulunmaktadır. Ayrıca Kuzey Afrika Cezayir’de 3 Tesis ile Avrupa Karadağ’da 1 tesisi bulunmaktadır. Tosyalı Holding 3 kıtada , 6 bölgede 12 iştiraki ile 1’I yapım aşamasında toplam 19 tesise sahiptir.

 

Tosyalı Holding çatısı altında her biri kendi sektöründe lider firmalar olan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş., Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş. ve Tosçelik Granül San. A.Ş. olmak üzere 3 üretim şirketi ve yurtiçi ve yurtdışı ticari faaliyetlerini yürüten Tosyalı Dış Ticaret A.Ş. unvanlı ticaret şirketi bulunmaktadır.

 

Bunlara ilaveten grubun toptan elektrik enerjisi piyasasında alım satım faaliyetlerini yürüten Tosyalı Elektrik Enerjisi Toptan Satış İthalat İhracat A.Ş unvanlı bir şirketi ticari faaliyet göstermektedir. Ayrıca grubun, elektrik enerjisi yatırımını sürdürmekte olan ve yatırımın tamamlanmasının ardından enerji üretimi yaparak Tosyalı Grubu’nun enerji ihtiyaçlarını karşılayacak olan Tosyalı Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş unvanlı bir şirketi bulunmaktadır.

 

Tosyalı Grubu’nun İskenderun Körfezi’nde, liman hizmetleri ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere Erzin Limanı yatırımı bulunmaktadır. Bu yatırım faaliyetleri Tosyalı Denizcilik ve Liman İşletmeciliği A.Ş. unvanlı şirket tarafından yürütülmektedir.

 

Tosyalı Toyo Çelik A.Ş, grubun çelik sektöründe önemli ve köklü bir teknoloji şirketi olan Toyo Kohan Co. ile ortaklığıdır. Tosyalı Grubu bu yatırım ile hem ileri teknoloji ürünü olan çelik mamullerin üretimini hem de Türkiye’ye bu alanda Japon birikim ve “know how”ını getirmeyi amaçlamıştır. Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. yatırım aşamasında olup, Osmaniye’de kurulacak tesis ile öncelikle MENA bölgesindeki alıcılar için üretim yapacaktır. Ayrıca ISO 500 sıralamasında Tosçelik, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 2014 rakamlarına göre 20. sırada yer almaktadır.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet