Skip Navigation Links

Tercih Dönemi Başlıyor

Rem Müdürü Mehmet Mustafa doğan,tercih döneminin başlayacağını öğrencilerin tercih yaparken dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Tercih Dönemi Başlıyor

Eğitim   A+a-

Kilis Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Mustafa Doğan, öğrencilerin ve ailelerinin yoğun bir temponun ardından, emeklerinin meyvelerini alacağı tercih döneminin 6-16 Temmuz 2015 tarihlerinde TEOG tercihlerinin, 6-14 Temmuz 2015 tarihlerinde ise, üniversite yerleştirme tercih işlemlerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Doğan, öğrencilerin bütün hayatlarını etkileyecek olan tercih süreci, profesyonel hizmet ve yardım alınması gereken çok önemli bir konu olduğunu ifade ederek, tercih döneminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için il genelinde TEOG ve Üniversite Tercih Danışma Merkezlerinin açıldığını belirtti.
Doğan, "6-16 Temmuz tarihlerindeki TEOG tercihlerinde; Kilis Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Süleyman Demirel Ortaokulu, TOKİ Ortaokulu, Mercidabık Ortaokulu ve Selahattin İyigün Ortaokulunda uzman rehberlik öğretmenlerin danışmanlığında tercih danışma hizmeti verilecektir. 6-14 Temmuz tarihlerindeki üniversite tercihlerinde ise Kilis Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Nedim Ökmen Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Özüberk Anadolu Lisesi, Hacı Mehmet Koçarslan Anadolu Lisesi ve Kilis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (Endüstri Meslek Lisesi) açılacak olan tercih danışma bürolarında öğrencilerimize hizmet verilecektir. İlgi ve yeteneklerine göre tercih yapmayan veya bilinçli tercih yapmayan öğrenciler sadece yanlış tercih yapmakla kalmayıp bir ömür boyu sevmedikleri bir işi yapma durumunda kalabilmektedirler. Birçok öğrenci yoğun çabalarla aldıkları puanları doğru kullanamadığı için gittikleri okula devam edememektedirler. Bu nedenle doğru, güvenilir bir tercih süreci yaşamak için ilimiz merkezinde açılan tercih danışma büroları tüm halkımıza hizmet verecektir" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet