Skip Navigation Links

Orman Bölge Müdürlüğü'nden Aşılama Çalışması

Mersin Orman Müdürlüğü,gelir getirici türlerin çoğaltılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında,50 hektarlık alanda yaban zeytini aşılaması yapt

Orman Bölge Müdürlüğü'nden Aşılama Çalışması

Gündem   A+a-

Mersin Orman Müdürlüğü, gelir getirici türlerin çoğaltılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 50 hektarlık alanda yaban zeytini aşılaması yaptı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, gelir getirici türler yoluyla kırsal alanda yaşayan vatandaşların gelirini artırmaya yönelik politikası kapsamında, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, 2015 yılı programı dahilinde, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü'nce Eshab-ı Kehf mevkiindeki 50 hektarlık alanda, yabani zeytin (delice) aşılaması yapıldı. Ayrıca, çalışma yapılan sahada yer alan harnup ağaçlarına da aşılama yapıldı. Aşılama yapılan sahanın bakımı yapılmak şartıyla kullanım hakkının sertifikalandırılarak yöre halkına verileceği bildirildi. Böylelikle, yöre ekonomisine katkı sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.
Tarsus'ta çalışmaları biten projeyi yerinde denetleyen Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "8 bin 500 adet zeytin ve harnup ferdinin aşılandığı ve yüzde 100'e yakın başarı elde edilen bu sahayı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Sertifikalarını alanlar kendilerine düşen alanın bakımını yaptığı sürece faydalanma hakkı devam edecek. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak yöre halkımıza gelir getirici türler yoluyla verdiğimiz hizmetimize yeni bir tanesini daha ekledik" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet