Skip Navigation Links

Bir bilim adamının başkan olması bizi sevindirdi

Bir bilim adamının, bir tıp doktorunun ve üniversitemizin bir öğretim üyesinin belediye başkanı olmasından dolayı son derece mutluyum.

Gündem   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, Meslek Yüksekokulları Müdürleri ile İdari Daire Başkanları Üniversite öğretim üyesi iken 29 Mart Yerel Seçimlerinde Antakya Belediye Başkanlığına seçilen Doç. Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda ziyarette yaptığı konuşmada “Antakya Belediyesi’nde son iki dönemde iki ayrı belediye başkanının hizmet verdiğini belirterek, son olarak üniversitemizden yakın çalışma arkadaşımız Doç. Dr. Lütfü Savaş Belediye Başkanı olmuştur. Bu durum Antakya’da demokratik sistemin işlediğinin bir göstergesidir.
Bir bilim adamının, bir tıp doktorunun ve üniversitemizin bir öğretim üyesinin belediye başkanı olmasından dolayı son derece mutluyum. Bize göre ekonomik ve sosyal gelişmenin temeli bilimsel düşüncedir. Sayın Savaş’ın Belediye Başkanı olması bu yönden de ayrı sevinç kaynağıdır.
Mustafa Kemal Üniversitesi olarak bilgi ve birikimimizle Hatay’daki tüm belediyelerin, muhtarlıkların ve sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.
Hatay’da gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse İŞKUR ile işbirliği halinde yürütülen tüm projeler Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyelerince hazırlanmıştır.
Bu bağlamda üniversitemiz ile işbirliği içinde Antakya’ya yeni projeler kazandıracak, Antakya’nın gelişmesi yolundaki çabalarımız artarak devam edecektir.
Sayın Belediye Başkanımızı şahsım ve Üniversitemiz üst yönetimi adına tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı konuşmada özetle Asi Nehri, kent ormanı, su şebekesi, çevre temizliği, St. Pierre Kilisesi ve çevresinin düzenlenmesi, Antakya’da yapılacak peyzaj düzenlemeleri konularında yapacakları projeleri anlattı.
Rektör Canda ve beraberindeki heyet başarı dileklerini tekrarlayarak başkan Savaş’a veda ettiler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet