Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Muhalefet Karaağaç halkı adına sorgulamaya devam ediyor..

Karaağaç Belediye Meclisi'nde halk adına sorgulayan, hak ve adalet terazisinde halkın çıkarlarının zedelenmemesi için uğraş veren muhalefet grubu Adna

Gündem   A+a-

Karaağaç Belediye Meclisi’nde halk adına sorgulayan, hak ve adalet terazisinde halkın çıkarlarının zedelenmemesi için uğraş veren muhalefet grubu Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ve Hilal Demirel, gelişmeleri kamuoyuyla paylaştılar. Olumsuzlukları gündeme taşımak ve belediye yönetimini Karaağaç halkına hizmet etmeğe zorlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren muhalefet meclis üyeleri, Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ve Hilal Demirel’in ortak açıklamasını aynen yayınlıyoruz. Daha önce de yaptıkları açıklamalarla gündeme gelen meclis üyelerinin iddialarına mantıklı bir yanıt gelmemesi kafalarda soru işaretleri oluşturmuş, iddiaların gerçek olduğunu da ortaya koymuştu.


 

 

KARAAĞAÇ BELEDİYESİ MUHALEFET MECLİS ÜYELERİNİN BASIN AÇIKLAMASI
Karaağaç belediyesi meclis üyeleri Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ve Hilal Demirel, Karaağaç Belediyesinin seçimden sonraki 4 ayını değerlendirdikleri basın toplantısında aşağıdaki hususlara değindiler.
1- KİRLİ İNSAN-TEMİZ İNSAN: Seçimden hemen sonra başkan Necmettin Acar , kendisine oy vermeyen insanları tv konuşmasında kirli insan diye adlandırdı. Kendi öz halkına kirli insan diyebilen bir başkan nasıl sosyal demokrasiden bahsedebilir.
2- İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNANIYOR: Seçimden hemen sonra kelle avcılığı başlatıldı. Kendilerine destek olmayan esnafın üzerine yürüdüler. Örneğin Klas düğün salonunda fotoğraf ve video çekimi yapan korkmaz fotoğrafçılığın işine son verilmesi için, büyük baskılar yapıldı. Konuyu meclise taşıdığımızda ise, başkan Necmettin acar, bu konu meclisi ilgilendiren bir konu değil diyerek işin içinden sıyrıldı. Ayrıca zabıta ekipleri yönetime karşı olan esnafı tek tek gezip ruhsat kontrolü yapıyorlar. Bizler ruhsat alınmasına kesinlikle karşı değiliz ancak neden sadece yönetime karşı olanlardan ruhsat isteniyor. Sosyal demokrasi bu mudur. Bu olsa olsa partizanlıktır.
3- FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ: belediye fen işleri müdürlüğünde , vatandaşların işleri aksıyor ve maalesef vatandaşlar bu durumdan çok muzdarip oluyorlar. Bunun sebebi ise imar müdürlüğü bünyesindeki bir teknik elemanın sırf yönetimle çalışmadığı gerekçesiyle mezbahaneye sürülmesidir. Vatandaşların işlerinin aksaması pahasına teknik bir elemanı cezalandırmak partizanlık değil de nedir. Başka bir beldeden bir teknik eleman getirip,mezbahaneye sürülen kişinin işleri yaptırılıyor.
4- BELEDİYE BU KADAR ACİZMİ: Belediye yönetimi üzerine düşen görevleri yerine getirmekte inanılmaz bir acizlik göstermektedir.
Yüksel Otel: Eski adı Yüksel Otel olan ve diba plajı civarında bulunan iki katlı yapı , seçimden hemen sonra restorasyon adı altında ilave kat çıkarak kat sayısını üçe çıkarmıştır. Aynı binanın avlu duvarı ise 2.5 metre yüksekliktedir. Bu konuyu başkana sorduğumuzda , avlu duvarının kanunun müsaade ettiği yükseklik olan 1 metre 20 cm olduğunu söyledi. Ancak gidip ölçtüğümüzde öyle olmadığını gördük. Acaba belediye buna neden ses çıkarmadı yoksa birilerinin bu işten çıkarı mı var?
Siti Cafe: İkem lisesi civarındaki dublex konut, cafeye çevrildi. Bu konu ile ilgili meclise verdiğimiz soru önergesinde, belediye yönetiminin böyle bir işletmeye izin verip vermediğini, verdiyse hangi kanuni dayanakla verdiğini veya vermediyse hangi kanuni işlemleri uyguladığını sorduk. Önergeyi cevaplayan belediye başkanı Necmettin Acar, gelen şikayetler üzerine zabıtayı 2-3 kez oraya gönderdiğini ancak herhangi bir çalışmaya rastlamadıklarını ifade etti. Ancak polis baskınından sonra polisin belediyeye yazı yazdığını ve bu yazıya istinaden olayı encümene götüreceklerini ifade etti. Düşünsenize koskoca bir işletmeyi hatta üzerinde kocaman bir levhası olan işletmeyi zabıta ekipleri görememişler ve ancak polisin yazısı üzerine fark edebiliyorlar. Bu bir acizlik mi yoksa birilerinin bu işten çıkarı mı var anlıyamadık.
Metin Coctail: Mustafa kemal mahallesinde denize sıfır olarak inşa edilen ve valilikçe yıkılması yönünde karar alınan bina , Necmettin Acar Yönetime geldikten hemen sonra işletmeye açıldı. Bu işletme kıyı şeridini öyle bir istila etmiş ki hiçbir Allahın kulu o şeridi kullanamıyor. Bu konu ile ilgili meclise sunduğumuz önergede bu işletmeye nasıl izin verildiğini sorduk. Önergeyi cevaplayan başkan, konunun kaymakamlığa devredildiğini ve işletmenin mahkemelik olduğunu savundu. Peki kamunun malı olan sahil şeridini neden onlardan alıp halkın kullanımına vermiyorsunuz? şeklindeki soruya ise mahkemelik olmuş bir yere biz dokunamayız şeklinde oldu. Düşünün ki, kamuya terk ve tamamen belediyenin tasarrufunda bir sahil bandı var ama birileri gelip orayı istila ediyor ve belediye eli kolu bağlı hiç bir şey yapamıyor. Böyle bir durumun üç açıklaması olabilir. 1- yönetim kılını kıpırdatamayacak kadar kendinden aciz. 2- yönetimden birileri bu işten çıkar sağlamış ve 3- birileri ciddi şekilde bu yönetimi tehdit etmiş. Her üç şekilde de durum gerçekten çok vahimdir.
Vakıf arazisinde kaçak inşaat: Övündük mahallesi, sahil kesiminde vakıflar müdürlüğüne ait bir parselde kaçak inşaat yapıldı. Hem de seçimden hemen sonra. İnşaat henüz yapım aşamasına ilk girdiği sırada, sahilin kirletilmemesi amacıyla bu yapının durdurulması istemiyle fen işleri müdürlüğüne dilekçe verdik. Başkan ,gereğini yapacaklarını söyledi. Fakat aradan 1 ay geçince inşaatın devam ettiğini ve nerdeyse bitme noktasına geldiğini gördük. Bu konuyu başkana sorduğumuzda bize verdiği cevap aynen şöyle “ bizler mühürledik ama kendileri mührü kırıp devam etmişler.” Belediye, henüz yapım aşamasındayken üstelik resmi bir başvuru varken gidip 200 tane biriketi yıksaydı acaba bu inşaat devam edermiydi.tabiki etmezdi ama şu anda inşaat bitti ve içinde oturulmaya başlandı. Belediye bu kadar aciz mi yoksa yine birilerinin bu işten çıkarımı var?


SAHİL ŞERİDİ İSTİLA EDİLDİ: Karaağaç beldesinin 7 km lik bir sahil bandı vardır. Bu sahil bandının 30 metresi kamuya ayrılmış yani belediyenin tasarrufunda ve tüm halkın kullanabileceği bir yaya yoludur. Ama gelin görünki bu sahil bandı ve yaya yolu öyle bir istila edilmişki geçmek ne mümkün. Belediye yönetimi ,üzerine düşen görevi yerine getirip bu yaya yolunu insanların kullanımına açmak zorundadır. Ama bu görevini yapmamakta ısrar ediyor.acaba neden? bunun takdirini Karaağaç halkına bırakıyoruz.


AÇILMASI GEREKEN VE TERKEDİLMİŞ YOLLAR AÇILMIYOR: Bir belediye ,yapı ruhsatı verdiğinde , terk edilen yolları açması gerekir ki vatandaş malzemesini geçirip inşaatını tamamlayabilsin. Şimdi şu olaya bakın: Mustafa kemal mahallesinde 18. Madde kullanılarak büyük bir ada parsellere dönüştürüldü. Dolayısıyla plandaki tüm yollar terkli yani kamuya açılabilecek nitelikte oldu. Bu adada parseli bulunan bir vatandaş inşaat için ruhsat alıyor ama parseline giden yolların hiçbiri açık değil. Bu vatandaş belediyeye müracaat edip en azından bir yolun açılmasını talep ediyor fakat belediye açmamakta ısrar ediyor. Sonunda bu vatandaş kendi ektiği tarlasını feda edip kendine bir yol açıyor ve inşaatını tamamlıyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu vatandaşın siyasi görüşü yönetimle bağdaşmıyor ve yol bugüne kadar açılmış değildir. Aynı adada bulunan ve yıllardır kullanılan bir sokak var. Parselasyon sonucu herkes kendi sınırına çekilince bu sokağın giriş kısmı daraldı. Doğal olarak belediyenin, kamuya terk edilen bu sokağı açıp girişini genişletmesi gerekiyor. Fakat genişletmesi için, bir meclis üyesinin çok yakın akrabası olan bir kişinin tarlasından geçmesi gerekiyor.sırf tarlası zarar görmesin diye terkli olmasına rağmen 6 yıldır bu yol açılmıyor.hemde sayısız hasarlı kaza olmasına rağmen.
5- NEDEN HİZMET YAPILMIYOR: seçim geçeli 4 ay oldu ama belediye rutin işlerini dahi yapmıyor. çöpler gününde toplanmıyor, yollar onarılmıyor, sivrisinekle mücadele etkisiz v.s. peki yönetim acaba kalıcı hizmetleri yapmaya ne zaman başlıyacak? Yoksa geçen dönemde olduğu gibi yine seçime 6 ay kala insanların gözünü boyamayı mı hedefliyor? Halkımızın bu oyunlara gelmiyeceğini umuyoruz. 4.5 yıl yatıp son 6 ayda sadece göz boyamak amacıyla yapılan hizmetler sadece halkın zaaflarından yararlanmaktan başka bir şey değildir.
6- KALICI HİZMETLERE TAM DESTEK: Karaağaç’ta çözüm bekleyen sayısız konu varken, başkan haziran meclisini sırf yasa mecbur ettiği için gündemsiz olarak toplamıştır. Halbuki bizler, yapılacak kalıcı hizmetler için sonuna kadar destek vereceğimizi ifade etmiştik. Bu ifademizi sayısız kez tekrarladık. Ancak bugüne kadar herhangi bir kalıcı hizmet için belediye yönetimi kılını dahi kıpırdatmamıştır. Bırakın kalıcı hizmet üretmeyi, rutin işlerini dahi yapmaktan aciz durumdadır.
7- 2008 YILI FAALİYET RAPORU İLE İLGİLİ İNCELEME: 2008 yılındaki faaliyet raporunu incelediğimizde bir çok konuda usulsüz harcamalar yapıldığını tespit ettik. Araştırma yapılması için, bir dilekçe ile birlikte, yaptığımız incelemenin detaylarını içeren bir dosyayı İskenderun Kaymakamlığına verdik. Konu ile ilgili inceleme devam etmektedir.
Sonuç olarak şunu söylemek istiyoruz. Bizim amacımız karaağaç halkına hakketiği hizmetin verilmesini sağlamaktır. Belediyede dönen dolaplardan halkımızı haberdar etmektir. İnternet çağını yaşadığımız bu günlerde halkın dilek ve temennileri bildirebileceği,belediye hizmetlerinden haberdar olabileceği bir internet sitesi dahi yoktur. 20.000 nüfuslu bir belediyenin internet sitesi olmaması ne kadar acı vericidir. Sayın halkımızın görüşlerini bildirecekleri bir internet sitemiz mevcuttur. www.hasaneker.net internet adresinden belediye ile ilgili gelişmeleri takip edebileceğiniz gibi dilek ve temennilerinizi de bu sitenin ziyaretçi defterinden bizimle paylaşabilirsiniz. 01/08/2009
ADNAN BAYRAM BİLAL KESKİN EYÜP SAĞIR HİLAL DEMİREL
Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş