Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Op. Dr. Ali Çay bir mucizeye daha imza attı

Uzun yıllar boyunca, safra kesesindeki taş ve iltihap atakları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan ve hayati tehlikesi oluşan Abdurrahman Sarraç (85),

Op. Dr. Ali Çay bir mucizeye daha imza attı

Sağlık   A+a-

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay’ın lokal anestezi ile gerçekleştirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Mutlak operasyon ihtiyacına rağmen, akciğerindeki kronik rahatsızlığı ve ilerleyen yaşı nedeniyle birçoksağlık merkezlerinden‘narkoz verilemez’ denilerek geri çevrilen Abdurrahman Sarraç’ın safra kesesi ameliyatını narkozsuz gerçekleştiren Op. Dr. Ali Çay, bu yöntemle olası risk faktörlerine engel olduklarını belirtti.

Ameliyat sonrası hastada herhangi bir komplikasyon yaşanmadığını açıklayan Genel Cerrah Op. Dr. Ali Çay, “Genel narkoz altında yapmış olduğumuz kapalı safra kesesi ameliyatı, standart bir uygulamamızdır. Ancak narkoz alamayan ve hayati tehlikesi nedeniyle mutlak operasyona ihtiyacı olan hastalarımızın ameliyatını, lokal anestezi tekniğiyle gerçekleştirmekteyiz. Hastamızın safra kesesinin opere olmaması, zehirleyerek ölmesi anlamına gelecekti. Bu yöntem sayesinde sağlığına kavuşmuş olan hastamızın, aynı zamanda yaşam kalitesi de artmıştır” açıklamasında bulundu.

 

“Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum”

Geçirdiği safra kesesi ameliyatı sonrası sağlığına kavuşan Abdurrahman Sarraç ise, “Safra kesemdeki sorunlardan dolayı birçok hastaneye başvurdum. Bu süreçte bana ilaçla tedavi yöntemleri uygulandı. Başvurmuş olduğum doktorlar, ilacın artık yetmediğini ve ameliyat olmam gerektiğini belirttiler, fakat yaşım itibariyle narkoz veremeyeceklerini ve ameliyat olamayacağımı söylediler. Son çare Doktor Ali Çay’a başvurdum. Burada ameliyatı uyutmadan gerçekleştireceğini söylediğinde şaşırmıştım. Kabul ettim ve ameliyat oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Beni sağlığıma kavuşturan Doktorum Ali Çay ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar