Skip Navigation Links

Adil Sani Konukoğlu, 'Yılın Sanayicisi' Ödülünü Alacak

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olan Adil Sani Konukoğlu, 'Yılın Sanayicisi' ödülünü alacak

Adil Sani Konukoğlu, 'Yılın Sanayicisi' Ödülünü Alacak

Ekonomi   A+a-

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olan Adil Sani Konukoğlu, "Yılın Sanayicisi" ödülünü alacak.
Uluslararası ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin tarafından gerçekleştirilen "14. Yılın Starları Ödül Töreni", 2 Temmuz Perşembe günü İstanbul'da yapılacak. WOW İstanbul Hotelleri'nde düzenlenecek törende, ödüller sahiplerini bulacak.
Ekovitrin Dergisi'nin geleneksel olarak düzenlediği ve dünyanın dört bir yanından okuyucularının katıldığı anket sonucunda "Yılın Sanayicisi'' seçilen Adil Sani Konukoğlu'na da ödülü, törende takdim edilecek.
Bu yıl 1 Ocak-20 Mart tarihleri arasında yapılan Yılın Starları Anketi'nde, derginin ABD'den Çin'e kadar dünyanın dört bir tarafından okuyucuları, ''www.ekovitrin.com'' sitesinden ve dergideki formu doldurarak oylamaya katıldılar.
27 ayrı kategoride 81 aday yarıştı. Ankete rekor katılım sağlandı ve Yılın Starları gelen 310 bin 202 oyla belirlendi.
Dört kuşaktır sanayici bir aileden gelen Adil Sani Konukoğlu da aday gösterildiği "Yılın Sanayicisi'' kategorisinde, oyların yüzde 65.6'sını alarak, diğer iki rakibini geçerek birinci oldu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Yılın Siyaset Adamı'' ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ''Yılın Bakanı'' seçildiği büyük yarışta, diğer kategorilerde birinci olanlara da İstanbul'daki törende ödülleri verilecek.
ADİL SANİ KONUKOĞLU
1961 yılında Gaziantep'te doğdu. 1980 yılında Gaziantep'te lise eğitimini, 1984'te ABD University of Denver'de İngilizce lisans eğitimini tamamladı.
1987 yılında Sanko Tekstil A.Ş. iplik tesislerinde çalışma hayatına başladı. 1992-2006 yılları arasında SANKO Holding'de CFO görevini üstlendi. 2006 yılından beri SANKO Holding'e bağlı okul, hastane, çimento - beton ve iplik-havlu grup başkanlıklarını sürdürüyor.
Gaziantep Koleji Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantepspor Yönetim Kurulu Üyesi, Sankospor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantep Genç İşadamları Derneği Kurucu Başkanı, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Adil Sani Konukoğlu, halen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ile TOBB Sanayi Odaları Konseyi Üyeliği ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyeliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanvekili, Kudüs Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Gaziantep Kent Konseyi Başkan Vekili, İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, B20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu Üyesi görevlerini yürütüyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Gaziantep Gelir Vergisi Rekortmenleri Listesi'nde her yıl en üst sıralarda yer alan Adil Sani Konukoğlu, 2004 yılında Ekonomist Dergisince açıklanan ''Türkiye'de Paraya Yön Veren 30 kişi'' ve 2014 yılında Ekonomist Dergisi'nce "Anadolu'ya Yön Veren En Etkin 50 İş İnsanı'' arasına girmişti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet