Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'da Kuduz Karantinası

Hatay'da kuduz köpek tarafından ısırılan çocuğun 36 gün sonra rahatsızlanması ve İskenderun'da bir sokak köpeğinin kuduz şüphesi ile gözlem altına alı

Hatay'da Kuduz Karantinası

Gündem   A+a-

Hatay'da kuduz köpek tarafından ısırılan çocuğun 36 gün sonra rahatsızlanması ve İskenderun'da bir sokak köpeğinin kuduz şüphesi ile gözlem altına alınması sonrası İskenderun, kuduz için riskli bölge ilan edildi.
İskenderun'da özel bir hastanenin bahçesinde davranışlarıyla şüphe çeken köpek, İskenderun Belediyesi Hayvan Bakım Birimi görevlilerince barınağa götürüldü. Köpeğin iki gün sonra barınakta ölmesi üzerine şüphelenen yetkililer, köpekten alınan parçayı Adana Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi. Yapılan incelemede köpekte kuduz mikrobuna rastlandı. Bunun üzerine ilçede sağlık zabıta Komisyonu kurularak İskenderun kuduz için riskli bölge ilan edildi. Şehrin giriş ve çıkışlarına "kuduz risk bölgesi" yazılı tabelalar asılırken, riskli bölge uygulamasının 6 ay süreceği bildirildi.
Bu arada, İskenderun'da bir çocuk kuduz şüphesiyle tedavi altına alındı. Hastanelere çocuklarını tedavi için götüren birçok kişi ise kuduz riski ile ilgili hiçbir haberlerinin olmadığını hastanede dahil bilgilendirilme yapılmadığını dile getirdiler.
İHMAL HAYATINI KARARTTI
İskenderun kuduz riskli bölgesi ilan edilirken Hatay'ın Hassa ilçesinde 36 gün önce bir sokak köpeği tarafından ısırılan ancak ailesi tarafından düştüğü sanılarak hastaneye götürülmeyen Hayrunnisa G. (4) gözlerinin kızarması ve ağzından köpük gelmesi üzerine Hassa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayrunnisa G. buradan İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İlk incelemede "kuduz" teşhisi konulan Hayrunnisa G., özel hazırlanan ambulansla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi. Hastane personeline tedbir amacıyla kuduz aşısı yapıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar