Skip Navigation Links

Hassa'da Doğaya 500 Kınalı Keklik Salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 7.Bölge Müdürlüğü Antakya Şube Müdürlüğü ve Hassa İlçesi Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü işbirliğiyle 500 kınalı keklik

Gündem   A+a-

 
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 7.Bölge Müdürlüğü Antakya Şube Müdürlüğü ve Hassa İlçesi Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü işbirliğiyle 500 kınalı keklik törenle doğaya bırakıldı.
Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ başkanlığında yapılan törene, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 7.Bölge Müdürü Etem Boz, ,Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzb. Gürkan Kabakçı,İlçe Emniyet Amiri Ali Çolak,İl Encümeni Ahmet Çinçin, Antakya Şube Müdürü Ahmet Akkiprik,Hassa İlçesi Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Ö.Faruk Duyun, İskenderun Merkez Avcılar Ve Atıcılar Klübü Başkanı Dede Alkan, Hatay’daki avcı dernekleri başkanları ve avcılar katıldı.
Hassa İncesu Alabalık tesislerinde yenen yemekten sonra Söğüt Beldesi Balcan deresi mevkiinde keklikler bırakıldı.
Keklik bırakma öncesinde yapılan konuşmalarda;
7.Bölge Müdürü Etem Boz;
“Bakanlığımız tarafından yurdumuzun çeşitli bölgelerinde keklik bırakıyoruz. Avcılarımızdan alınan vergileri tekrar avcılarımıza ve doğaya imkan olarak sunuyoruz. Bilinçli avlanma ve sürdürülebilir avın geliştirilmesi için avcılarımıza önemli görevler düşmektedir.” dedi.
Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise ;
"Dünyanın yaşlandığını ve insanoğlunun ise doğayı dengeli kullanması gerektiğini ifade ederek, doğaya zarar vermemek için zirai mücadelede çiftçilerimize ve bilinçli avlanmada avcılarımıza önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, aksi takdirde; tabiat insanoğlundan bir şekilde öcünü alır dedi. Bırakılan kekliklerin av popülasyonunu artırdığını gibi keneyle mücadelede önemli bir faktör olduğunu belirtti.
Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ ise yaptığı konuşmada;
“Kentlerin nüfusunun gittikçe arttığını , sanayileşmeyle beraber, çevrenin öneminin anlaşıldığını belirterek, doğanın dengesinin ve kimyasallarla beraber canlı zincirinin bozulduğunu dile getirerek;
"Nasıl ki güller bülbülsüz olmuyorsa, bülbüller ,gül için ne ifade ediyorsa, karşıda gördüğümüz ormanda, kınalı keklikler için onu ifade ediyor.”
Hassa avcılarını ,doğayı koruma kullanma dengesi içerisinde ele aldıkları için teşekkür ediyorum. Hassa için ve doğa sevenler için hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Hassa İlçesi Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Ö.Faruk Duyun ,kekliklere evlatları gibi bakacakları sözünü vererek, Hatay Valisi M.celalettin LEKESİZ'den avcılar için atış poligonu isteğinde bulunarak, katılımlarından dolayı Vali LEKESİZ’e teşekkür plaketi verdi.
Konuşmaların ardından kınalı keklikler topluca doğaya salındı. Sonrasında Vali LEKESİZ ,avcılarla neşe içerisinde av sohbeti yaptı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet