Skip Navigation Links

Tevfik Yıldız Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

Geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı görevinden sürpriz bir şekilde ayrılan İnşaat Mühendisi Tevfik Yıldız,

Tevfik Yıldız Basın Mensuplarıyla İftarda BuluştuWeb
TV

Gündem   A+a-

basın mensuplarına iftar verdi. İskenderun Yelken Kulübü’nde basın mensuplarıyla iftarda buluşan İnşaat Mühendisi Yıldız, iftar sonrasında medya mensuplarına açıklamalarda bulundu.  Belediyede görev yaptığı süre içerisinde kişiselliği bir kenara bırakıp performansa dayalı çalışma esasıyla görev yaptığını vurgulayan Yıldız, açıklamalarının devamında şu görüşlere yer verdi:

“Son günlerde kamuoyunu yakından ilgilendiren ‘’İskenderun Belediyesinde neler oluyor?’’ soruları  ve şahsımın belediyedeki görevinden ayrılma sürecinin detaylarını paylaşmak istiyorum.

31/10/2014 tarihinde Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil’in daveti üzerine İskenderun’a hizmet etmeyi kabul ettim ve Teknik Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildim. İmar Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Gecekondu ve Planlama Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü olmak üzere 6 müdürlük bana bağlı olarak yürütüldü.

Hatay’ın Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle İskenderun’a bağlı belde belediyelerininde İskenderun belediyesine katılmasıyla ve Büyükşehir belediye yasasının uygulamaya konulmasıyla birlikte oluşacak problemlerin çözümü için yeniden yapılanma ve kurumsallaşma olması kaçınılmazdı. Bu bağlamda kişiselliği bir kenara bırakıp performansa dayalı çalışma esasıyla görev yaptım.

Bilindiği üzere kurumlar fedakârlılıklarla yol alır, fedakârca çalışan gerçek emekçilerin omuzlarında ileriye taşınabilir.

Belediyemizde, bağlımüdürlüklerde hizmet veren müdür ve personel arkadaşlarımın birçoğunu buradatanıdım.Belde belediyelerinde görev yapmış işinin ehli insanlarımız da sürece dâhil oldu. Geçmiş dönem ve bu dönem personeli demeden başarıyı esas alarak çalışan üreten bütün personellerimizi kazanmak için çaba sarf ettim. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan adaletli bir idareci olmaya çalıştım. Ekip arkadaşlarımın hepsi sorunun değil çözümün parçası oldular. Her biri alanında yetişmiş uzman kadrodan oluşturuldu. Kendilerine teşekkürü borç bilirim.

Yapılan işlerden kısaca bahsetmek istiyorum

  • İmar müdürlüğü bünyesinde bulunan imar izni ile kontrol ve iskan izni veren birimlerin birbirinden ayrılması sağlandı. İmar izni ile iskan iznini veren birimlerin arasına bağımsız denetim ve otokontrol yapması için Yapı Kontrol Müdürlüğü kuruldu ve ayrı bir başkan yardımcılığına bağlandı.
  • Kentsel tasarım müdürlüğü kurularak Meydan, Numune ve Modernevler Mahallelerinden oluşan yaklaşık 77 hektarlık alanın kentsel dönüşüm proje aşamasını dikkatle takibe aldık. Bu konuda İhaleyi alan firmanın uhdesinde bulunan geoteknik raporların tamamlanması ve irtibat bürosunun açılması aşamasına gelindi.
  • Etüt Proje Müdürlüğü ile master projeler arasında koordinasyon hedeflenmiştir. Bilim merkezi ,Teleferik, Downcafe, Hafif raylı sistem, Sahil bandı peyzaj ve sosyal donatı alanları, karayolları peyzaj projesi,Sahil cami gibi projeler arası koordinasyon bu müdürlük tarafından yürütüldü. Gerekli sunumlar bu müdürlük aracılığı ile yapıldı.
  • Bilgi işlem müdürlüğü ile de Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi kurulmuş, tüm yazışmalar dijital arşive kaydedilmiştir. Ancak bu süreçte taranmadan bazı kurumlara yazılar gönderilmiş ise de tespiti yapılmış, ilgili müdürlükler uyarılmışlardır. Akıllı kent bilgi sistemi ve dijital arşiv kurulmuştur.
  • İskenderun halkının afetlere ve bilhassa depreme hazır olabilmesi için yaklaşık 11 profesörün katılımıyla deprem haftası etkinlikleri düzenledik.Bu süreçte katkılarından dolayı İskenderun Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi hocalarıma aracılığınızla ayrıca teşekkür ederim.
  • Seçim öncesi meydanlarda vaadedilen birçok konunun lafta kalmaması için günün neredeyse 18 saatini mesai bilip çalıştık
  • Bize bağlı müdürlüklerin tamamında kurum içi eğitim seminerleri düzenlemiş ve bilgi temelli toplam kalite yükseltilmiş bu İskenderun’umuzun hizmetine sunulmuştur.
  • Belediyemiz teknik personeli ile projeci mimar ve mühendisler,yapı sahipleri,yapı müteahhitleri ve Yapı Denetim firmalarının katılımıyla ruhsattan iskana sistemin yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde yürütülmesi konusu disipline edilmiştir.

Burada sayamayacağım daha bir çok devrim niteliğinde yenilikler yapılmış olup, kurumsallaşmanın temeli atılmıştır.En önemlisi başlattığımız hareket belediyenin bütün faaliyetlerinin ölçülebilir, ulaşılabilir ve denetlenebilir olmasını sağlamıştır ve bu husus birçok insanı ziyadesiyle rahatsız etmiştir.

Özellikle belirtmek isterim ki Başkan beyin bilgisi ve oluru olmadan bana bağlı müdürlüklerimde tek bir işlem yapılmamıştır. Yapılan işlemlerin hepsinde Başkan Seyfi Bey’in imzası bulunmaktadır.Çalıştığım süre içerisinde yasa ve yönetmeliklere tam uyumlu ve bağlı kalınmıştır.

Sayın Seyfi Dingil beyefendinin şahsım hakkında ki son basın açıklamasında kullandığı ‘’ekmek parası kazanamadığım için istifamı istediğim’’ şeklindeki ifadesi  benim gibi bir insana yapılabilecek en büyük haksızlıktır.

Belediyeye yaptığım hizmette hiç bir zaman şahsi kazanç ve çıkar mantığında olmadım. Ben bu memlekette 30 yıldır iş yapan bir esnafım, iş adamıyım halkın içindeyim, ben de halktan biriyim. Kıblemin para olmadığını beni tanıyanlar çok iyi bilirler.Bu nedenle belediyenin sahibi olduğum şirketin önüne geçmesi şahsi işlerimi durdurmuş olmam benim için asla kayıp değildir. Ekmek parası kazanamamak değildir.Allaha şükür bu görevi alana kadar ticaretimizden yapmış olduğumuz tasarruflar bundan sonraki hayatımızda bizim için fazlasıyla yeterlidir. Benim kararım yalnızca Memlekete hizmettir fedakârlıktır. İskenderun Belediyesine gelirken işimden ailemden zaman çalacağımı bilerek hizmeti ve memleket çıkarlarını esas alarak geldim. Kişisel kimliğimi ofisimde bırakıp teknik adam olarak çalıştım.

Değerli arkadaşlarım ben Seyfi Dingil beyefendiyi 30 yıldır tanıdığını düşünen bir insanım, çok iyi anladım ki tek başına zaman bir insanı tanımak için kesinlikle yetmiyormuş çok değer verdiğim bir söz der ki;’’bir insanın gerçek karakteri gücü ele geçirdiğinde ortaya çıkarmış…

İskenderun Belediye Başkanı sonuç olarak halkın teveccühü ile hepimiz tarafından seçilmiş göreve gelmiş değerli bir şahsiyettir görevini bitirip teslim edene kadar tertemiz olmalı ve tertemiz kalmalıdır.Bu görev ufacık bir lekeyi bile taşıyamaz. Bu husus belediyede görev alan sorumluluk sahibi her insan için geçerlidir.

Ben kendime yakışanı yapacağım, Sayın Başkana cevabımı asla onun üslubu gibi gıyabında söylemler ile dile getirmeyeceğim ve bu konuda canlı olarak basın toplantısına Sayın Seyfi Dingil başkanımızı her detayı yüz yüze konuşmak üzere davet ediyorum.

Ben bu basın toplantısı talebimi aslında sayın başkanın şahsına iki tane meclis üyemizin şahitliğinde seçimden önce iletmiştim. Bu olayın üzerine değer verdiğim sayın AK parti ilçe teşkilatı başkanımız, AK parti yönetiminden arkadaşlar, birçok meclis üyemizin ve buna ek olarak Sayın milletvekillerimizin ricası üzerine bu toplantıyı seçim sonrasına ertelemiştim dolayısı ile benim bu süreçte attığım her adım adaba uygun ve istişare sonucudur.

Göreve başladığımtarihtenayrılıncaya kadaryetkilerimin ve sorumluluklarımın vebalini üzerimde hep hissettim.Makamın şahsıma ait olmadığı emanet olduğu bilinciyle elimden gelenin hep en iyisini en doğrusunu ve en dürüstünü en hakkaniyetlisini yapmaya çalıştım. Şahsımı ve sevenlerimi üzecek hiçbir davranış ve faaliyet içerisinde bulunmadım. Belediye çatısı altında geçirdiğim her dakikanın hesabını vermeye hazırım. Allah hesap veremeyeceklerin yardımcısı olsun…

Sonucu ne olursa olsun bundan öncesi ve bundan sonrası için memleketime adaletli ve şahsiyetli hizmet benim için bir onurdur.

Tevfik Yıldız Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet