Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Tanıtım Toplantısı

Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı’nın ilan edilmesi akabinde hazırlanan Proje Raporunun tanıtım toplantısı:

Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Tanıtım Toplantısı

Belen   A+a-

Kaymakamlık Konferans salonunda Kaymakam Abdulaziz AYDIN, Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ÖĞÜNÇ, TÜBİKAM Akademi Başkan Yardımcısı Özer S.ÖZGÜÇ, Doç.Dr.Mustafa ATMACA, Konuklar,Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısı açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı VURUCU; Proje raporunun hazırlanmasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII.Bölge Müdürü Ethem BOZ’a, Kaymakam AbdulazizAYDIN’a, Büyükşehir Belediye Başkanı DoçDr Lütfi SAVAŞ’a ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine, Antakya Şube Müdürü Cüneyt ÇAĞLAR’a, TTKD Hatay Şubesi ve TÜBİKAM’a ve Bilim insanlarınadesteklerinden dolayı teşekkür ederek, projenin hayata geçirilmesinin önemini vurgulayarak Hatay Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkının yöremiz ve ulusumuza hayırlı olmasını diledi.

TTKD Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ÖĞÜNÇ; Üç yıla yakın bir süredir 25 bilim insanı ile çalışılarak projenin tamamlandığını, proje raporlarını hazırlayan bilim insanlarımızın görüş ve önerileri, uygulayıcılara yol göstereceği ümidi ile ön raporların hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜBİKAM Proje Koordinatörü ÖZGÜÇ; Projenin Büyükşehir Meclisinde konuşulurken bütün meclis üyelerinin topyekün destek vermeleri, Hatay halkının vatan sevgisini, doğaya saygısını ve yöresine sahip çıkışının en güzel göstergesi olduğunu, projenin, kültürel ve turistik bakımdan Hatay’ın potansiyelini tetikleyecek özelliklere sahip olduğunu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Doç.Dr.ATMACA; Projenin hazırlanmasında öncelikle tabiat parkının mevcut durumunun korunarak doğaya bir zarar verilmeden, burada gözlem merkezi,bungalov evler, çadır ve karavan ile konaklama merkezleriyle ziyaretçilerin kalmaları, yeme içme vs. ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarına yer verildiğini, projenin uygulanması halinde bir yıl içerisinde sonuçlanmasının mümkün olacağı belirtildi.

Kaymakam AYDIN;  Bakanlıkça Tabiat parkı olarak ilan edilen mevkie yakın bir bölgede, ilçe merkezinde ve Güzelyayla Mahallesinde Seyir terası adı altında doğada gözlem ve yürüyüş parkuru gerçekleştirilmesine yönelik bir proje hazırladıklarını ve DOĞAKA’ya sunduklarını, projenin geçmesini ümit ettiklerini, dolayısı ile “Hatay Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Projesi”ne bağlantılı bir adım atmış olacaklarını belirterek, başta Özer ve Abdullah Beyler olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, projenin kısa zamanda hayata geçirilmesi temennisi ile hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ÖĞÜNÇ tarafından Kaymakam AYDIN’a ve Belediye Başkanı VURUCU’ya proje raporları teslim edildi. Tanıtım toplantısı TTKD Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ÖĞÜNÇ, TÜBİKAM Proje Koordinatörü ÖZGÜÇ ve Doç.Dr.ATMACA tarafından katılımcıların sorularını cevaplandırması ile sona erdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar