Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Ramazan Şenliği Antakya'da Yoğun İlgi Gördü

HBB'nin 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif-in gelmesi ile,Hatay halkına sunduğu Ramazan etkinlikleri ve eğlencelerine,halk yoğun ilgi gösterdi.

HBB Ramazan Şenliği Antakya'da Yoğun İlgi Gördü

Magazin   A+a-

HBB'nin ilk olarak hazırladığı Ramazan Etkinlikleri kapsamında, tellal, Hacivat ve Karagöz, Yunus Emre, Mevlana, Nasrettin Hoca ve akrobatlar, Antakya'da mahalle mahalle gezerek Hataylıları akşam gerçekleşecek olan programa davet etti.

 

Antakya Atatürk Parkı ( eski belediye parkı)'nda, ''Ramazan Etkinlikleri'' adı altında çeşitli gösteriler Hataylılarla buluştu. İlk olarak Ramazan ayı denilince akla gelen ve adeta Ramazan eğlencelerinin olmazsa olmazı Karagöz ve Hacivat sahne aldı. Çocukların yoğun ilgisini gören Karagöz ve Hacivat izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı. Ardından, geleneksel Ramazan etkinliklerinin olmazsa olmazı Aşuk ile Maşuk eğlenceli danslarıyla sahne aldı. Daha sonra Afrikalı akrobasi grubu sahne aldı ve sergiledikleri akrobatik hareketler ve danslarla seyircinin büyük ilgisini kazandı. Bir ara Başkan Savaş, sahneden çağrılması üzerine akrobasi grubundan bir akrobata şov gereği tenis raketinin içine geçmesi için yardımcı oldu. Bu şov Hataylılar tarafından yoğun ilgi ve alkışla karşılandı. Hemen ardından konuşma için sahneye çıkan HBB başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, '' Böylesi mübarek bir ayda böyle bir etkinliği siz hemşehrilerime sunmak bana mutluluk veriyor. Biz HBB olarak Ramazan Etkinliği adı altında ilçe ilçe gezerek siz Hataylılara Ramazan ayında da hizmet sunmaya devam edeceğiz.'' dedi. Etkinlikte yer alan tüm gösterileri çok beğendiğine vurgu yapan Savaş, gösteriyi izlemeye gelen Hataylılara'' Allah oruçlarınızı ve bu mübarek ayda ettiğiniz dualarınızı kabul etsin, herkese Hayırlı ramazanlar diliyorum'' diyerek iyi dileklerini iletti.

Ramazan eğlencelerinin ardından sahneye çıkan rahmetli Neşet Ertaş'ın da gençliğinde yapmış olduğu ''Köçek Dansı'' Hataylılarla buluştu. Bir geleneksel orta oyunu olan ''Tuzsuz Deli Bekir'' de, başta çocuklar olmak üzere Hataylılara eğlenceli anlar yaşattı. Bu geleneksel Ramazan eğlencelerinin ardında Volkan Sönmez' in eşsiz müziği ile Ahmet Coşkun'un şiir dinletisi ve onlara eşlik eden Semah gösterisi izleyicilerle buluştu. Şiir dinletisi sırasında, Çanakkale Savaşında 275 kg mermiyi tek başına kaldıran Seyit Onbaşı'nı temsilen, gösteri grubundan yer alan bir görevli sırtında mermiyle sahneye çıktı. Bu gösteri Hataylılar tarafından yoğun alkış aldı. Şiir dinletisi sırasında sahneye çıkan efeler, Ege yöresinin geleneksel oyunu olan harmandalı ile seyircilere görsel bir şov sundu.

Söylenen şarkılara hepbir ağızdan eşlik eden Hataylılar şiir dinletisinin sahura kadar devam etmesiyle Ramazan ayında bir festival havası yaşadı.

 

Ramazan Etkinlikleri kapsamında Hataylılara sunulan bu gösteriler, ilçe ilçe gezerek Hatay'ın her yerinde sahne alarak, Hataylılara unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatmaya devam edecek.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar